Blog de promovări online

sâmbătă, mai 12, 2012

Incalzire electrica sau incalzire cu agent termic?

Una dintre problemele cu care ne confruntam mereu in locuintele noastre o reprezinta alegerea unei variante de incalzire cat mai buna raport pret-calitate.

Am tot vorbit in articolele anterioare despre tehnologia moderna care vine in ajutorul nostru si despre ”update-urile” pe care trebuie sa le facem zilnic pentru a o asimila. Acest lucru este valabil binenteles si in domeniul incalzirii unei locuinte.

Site-ul www.incalzire-pardoseala.ro ne propune 2 metode de incalzire prin pardoseala:

1. Incalzirea electrica.
Sistemul electric de incalzire in pardoseala a devenit o alternativa eficienta a sistemelor clasice de incalzire, fiind sustinut de puternice argumente economice si de performanta: ieftin la achizitie si in exploatare; reglaj exact al temperaturii pe fiecare incapere in parte; durata foarte lunga de viata 80-100 ani; nivel optim de confort termic pentru intreg corpul de la picioare la cap; sursa invizibila de incalzire, cablurile sunt montate in sapa de beton, singura componenta vizibila fiind termostatele montate pe perete; nu necesita revizii periodice, sistemele rezista si functioneaza fara a fi necesara intretinerea lor; silentios in momentul functionarii, practic nu produce niciun zgomot.


2. Incalzirea cu agent termic.
Incalzirea cu agent termic ofera un nivel ridicat al confortului termic; consumul de caldura este redus fata de sistemele traditionale cu pana la 50%; foloseste agent termic de joasa temperatura. Compatibilitate perfecta cu echipamentele termice in condensatie ale caror randamente sunt cu cel putin 15% superioare celor clasice; posibilitatea de a folosi forme economice de caldura ( pompe de caldura, energie solara); calitatea aerului interior este mai buna fata de alte forme de incalzire (se evita arderea prafului din atmosfera, miscarea aerului in camera este mult redusa).


Ambele metode sunt foarte interesante din punctul meu de vedere, pentru o mai buna intelegere a acestora va invit sa vizionati si cele 2 filmulete atasate.

Care metoda va atrage mai mult?

Sursa: www.incalzire-pardoseala.ro

Un comentariu:

  1. Dupa parerea dumneavoastra la ce incalzire sa aplez pentru o locuinta de 120 mp ( pe apa sau electrica ) ?

    RăspundețiȘtergere