Blog de promovări online

marți, mai 22, 2012

Votati proiectul "NATURA SI SPERANTA"

Natura si speranta
Va invit sa votati proiectul "NATURA SI SPERANTA" din cadrul programului   "Impreuna pentru fiecare" initiat de RompetrolProiectul este scris pentru Asociatia Arca Postel, sat Schineni, com. Saucesti, jud. Bacau. 

Asociatia ofera asistenta sociala cu masa si cazare pentru 16 copii, cu varste cuprinse intre 6-19 ani, ce provin din familii dezorganizate sau cu probleme sociale, repartizati prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din jud. Bacau si Iasi. 

Proiectul este redactat pentru componenta de mediu si urmareste administrarea si utilizarea durabila a resurselor naturale prin imbunatatirea conditiilor de viata, recuperarea si reciclarea deseurilor menajere si transformarea in compost.

Va rog sa votati proiectul "NATURA SI SPERANTA" la adresa http://www.impreunapentrufiecare.ro/proiecte/. Din pacate este nevoie sa va creati un cont pentru a putea vota.

Prin proiect ne propunem să rezolvăm trei probleme la nivelul comunitatii:
1. Recuperarea şi reciclarea deşeurilor menajere şi transformarea în compost. Deşeurile menajere rezultate din diverse activităţi în cadrul asociaţiei ar putea deveni o sursă de venit, în cazul în care acestea ar fi transformate în compost, cu ajutorul Composterului JORA, Model JK 400 (Greutate aprox 68 kg, Volum apox 400 l, Capacitate 50-80 l/saptamana).
2. Administrarea si utilizarea durabila a resurselor naturale prin îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă. Promovarea folosirii energiei alternative şi economisirea energiei electrice şi a consumului de gaz prin: Utilizarea iluminatului exterior cu celulă fotovoltaică în locul iluminatului clasic. • Înlocuirea cuptoarelor şi plitelor electrice folosite la prepararea hranei copiilor cu altele de noua generaţie cu un consum mai mic şi cu dispozitive de siguranţă pentru copii. • Înlocuirea uşilor din lemn cu uşi din lemn cu geam termopan.
3. Informarea locuitorilor din comuna Săuceşti în legătură cu avantajele producerii compostului în gospodăria proprie prin reciclarea deseurilor menajere. Acţiunea presupune organizarea a 3 cursuri cu privire la reciclarea gunoiului şi evenimentele programate pentru inchiderea proiectului, târg de dulciuri ecologice şi expoziţie de desene.

Sursa: Carmen Diana Puiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu