Blog de promovări online

joi, februarie 28, 2013

Robotul pentru gazon Indego de la Bosch tunde iarba singur si inteligent

Robotul pentru gazon Indego de la Bosch
Bosch lansează pe piaţa de scule electrice din România un produs inovator – robotul de tuns gazonul Indego. Printre caracteristicile noului produs se numără faptul că tunde gazonul singur şi profesionist, după o programare simplă, care se face doar o singură dată, la prima utilizare. Indego este cel mai rapid robot pentru gazon din clasa lui care este comercializat în România, fiind dotat cu un sistem inteligent de navigare care calculează ruta cea mai scurtă. Noul robot se duce singur la staţia de bază pentru a se reîncărca, iar după aceea se întoarce în grădină pentru a continua să tundă gazonul de unde a rămas. Indego poate lucra pe aproape orice fel de vreme şi poate fi folosit pe un teren cu o pantă de până la 35 la sută. În plus, Indego este ecologic, deoarece nu emite gaze de eşapament, transformă iarba în compost, pe care îl împrăştie pe gazon şi are un consum minim de energie.

Tehnologia „Logicut” – tăiere rapidă, precisă, rând cu rând
 
Datorită sistemului inteligent de navigare „Logicut”, Indego măsoară automat grădina şi îşi croieşte singur calea, calculând autonom cea mai scurtă rută posibilă. După stabilirea traseului, robotul se deplasează uşor, rând după rând, tunzând iarba sistematic, rapid, precis şi ordonat, pe rânduri paralele, fără a trece prin acelaşi loc de mai multe ori. Este delicat cu gazonul, realizând o importantă economie de energie şi de timp. Indego are nevoie de doar o treime din timpul necesar cosirii aceleiaşi suprafeţe de către un robot pentru gazon care utilizează direcţiile aleatorii. Dacă întâlneşte un obstacol în calea sa, precum o creangă sau un copac, Indego tunde automat în jurul acestora, fiind suficient de inteligent încât să lucreze fără a fi necesară supravegherea lui, pe un gazon de până la 1.000 de m2. 

Confortabil şi uşor de instalat 
Câteva operaţiuni simple de instalare şi programare sunt suficiente pentru activarea robotului. Astfel, se poziţionează staţia de andocare, se întinde cablul perimetral în jurul grădinii, definind suprafaţa pe care trebuie tunsă iarba, apoi se setează timpii de tundere a gazonului şi zilele săptămânii, după care se apasă butonul de pornire. Pot fi memorate până la 5 astfel de programări, iar înălţimea tăierii poate fi ajustată în 10 trepte, de la 20 la maximum 60 de mm. 

Practic şi autonom 
Ploaia nu reprezintă o problemă pentru acest robot, Indego putând fi utilizat pe aproape orice fel de vreme. Mai mult, noul robot de tuns gazonul de la Bosch funcţionează chiar şi pe pante cu o înclinare de până la 35 la sută. Printre calităţile lui se numără şi faptul că este silenţios şi că nu emite gaze de eşapament. Mai mult decât atât, dacă se tunde doar puţin din iarbă, dar cu regularitate, iarba tăiată este folosită pe post de compost pentru gazon, fără să mai fie necesară greblarea. 
În plus, Indego lucrează autonom şi îşi încarcă singur acumulatorul Li-Ion de la propriul încărcător. Sistemul automat de încărcare îi permite să se întoarcă la staţia de bază atunci când bateria este descărcată, iar de îndată ce s-a încărcat se va întoarce în grădină, continuând lucrul de unde rămăsese, autoîncărcarea inteligentă fiind extrem de confortabilă şi de sigură. 

Siguranţă sporită 
Indego utilizează un senzor de evitare a impactului pentru a detecta obstacolele de pe gazon şi pentru a le ocoli, fie că este vorba de un copac, o creangă căzută, o jucărie uitată, continuându-şi treaba. În cazul în care este ridicat, cuţitele lui se opresc imediat. De asemenea, poate fi oprit oricând, prin apăsarea butonului de siguranţă. Ca protecţie împotriva furtului, robotul de tuns gazonul are funcţii de siguranţă pe toată suprafaţa acestuia, precum şi un PIN şi un sistem de alarmă. 

Specificaţii tehnice: 
Tensiune acumulator/capacitate: 32V Li-Ion/ 3 Ah 
Timp mediu de funcţionare: 50 de min 
Suprafaţă cosită per încărcare acumulator: ≤250 de m2 
Timp încărcare acumulator: 50 de minute 
Suprafaţă recomandată: ≤1.000 de m2 
Înclinare maximă teren: 20° (35%) 
Lăţime de tăiere: 26 cm 
Setări înălţime de tăiere: 10 trepte de reglare, de la 20 la 60 de mm 
Înălţime gazon recomandată pentru tăiere: maximum 10 cm 
Alte funcţii: 5 programări pentru cosire, încărcare automată, sistem antifurt (semnal sonor şi cod de siguranţă) 
Greutate incluzând acumulatorul: 11,1 kg 

Sursa: Bosch Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu