Blog de promovări online

miercuri, aprilie 17, 2013

Cand arta este de nepretuit. Valoarea trecutului in prezent la Antique Market, intre 18 si 21 aprilie la ROMEXPO

Antique Market
Colectionar pasionat sau doar iubitor de frumos, intre 18 si 21 aprilie ROMEXPO este locul unde vei gasi obiecte de arta si antichitati pentru toate gusturile.

A IX-a editie de Antique Market isi asteapta vizitatorii cu bijuterii, tablouri, ceasuri, carti vechi, telefoane, accesorii, masini de altadata si multe altele ce vor readuce farmecul timpurilor trecute.

Tematica acestui eveniment cuprinde: mobilier si decoratiuni interioare, arta plastica, tiparituri, obiecte personale si de colectie, obiecte muzicale, vehicule de epoca, servicii si organizatii din domeniu.

Dintre companiile si noutatile prezente la Antique Market:

Supreme Gallery

Supreme Gallery aduce o selectie de exceptie in stilul Rococo si Biedermeier. Dintre piesele prezentate:
Masa cu blat in "Scagliola" si pictata manual
Scoala Italiana (Florenta)
(Inceputul anilor 1800)
Lemn aurit si argintat, marmura
H 77,5 cm, diametru 120 cm

Masa cu blat in ScagliolaBlatul circular este realizat in "scagliola", o tehnica foarte populara in atelierele artizanilor florentini incepand cu sfarsitul secolului al XVII-lea, ce consta in realizarea unui amestec din mineralul Selenit, pigmenti naturali si cleiuri animale, cu scopul inlocuirii intarsiilor de pietre dure.

Pe un fond, ce variaza de la nuante de verde smarald la tonuri de verde-galbui, sunt infatisate doua medalioane: cel central, de culoarea onixului galben circumscrie un buchet amplu de flori de primavara, in culori pastelate, fiind la randu-i inconjurat in patru puncte, de patru buchete monocrome de flori, cuprinse laolalta de un alt medalion, mai mare, de culoarea porfirului. Detaliile minutioase sunt realizate in varf de pensula, oferind un aspect dinamic intregului blat.

Blatul este sustinut in patru puncte de un picior monumental din lemn sculptat, imbracat in foita de aur si de argint, ce se sprijina pe patru picioare tip voluta.

In acelasi timp cu ANTIQUE MARKET la ROMEXPO vor mai avea loc targurile CONSTRUCT EXPO, AMBIENT EXPO, ROMTHERM, EXPO FLOWERS & GARDEN si TARGUL DE PRODUSE TRADITIONALE. 

Sursa: www.romexpo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu