Blog de promovări online

miercuri, iunie 05, 2013

Electropalane

Electropalane
Foto: www.electropalane-italiastar.ro
Electropalanele sunt dispozitive folosite in aer liber, in conditii grele  de efort mecanic, si ca atare, partile componente ale acestora trebuie sa fie foarte rezistente la umiditate, la deformari mecanice, la efort indelungat in medii cu pulberi in suspensie s.a.m.d. Pentru a mari rezistenta electropalanelor, reductorul se angreneaza cu motorul printr-un sistem de transmisie cu roti dintate elicoidale inchis intr-o baie de ulei care, pe langa rezistenta ii confera si un nivel scazut de zgomot in functionare. 

Electropalanele de santier sunt compacte, usoare, facil de intretinut si de montat, eficiente prin scaderea timpilor morti. De exemplu, modul de prindere si de asigurare al materialelor de ridicat in funia palanului este necesar sa fie usor de manevrat (pentru a nu creste timpii morti cu legarea/dezlegarea materialelor din electropalan), dar si deosebit de sigur (pentru a nu cauza distrugeri sau pierdere de timp ca urmare a desprinderii materialelor din electropalan). Carligul de prindere este echipat cu sisteme de siguranta, sisteme de blocare, muchii protectoare, tocmai pentru a impiedica alunecarea materialelor din carlig.

Pentru o eficienta si o precizie ridicata, electropalanele sunt usor de manevrat si de manipulat, fiind dotate cu comanda locala sau la distanta princablu, avand 3 butoane de operare din care unul este butonul de panica, care blocheaza electropalanul la cadere. Cablurile electrice sunt inchise un tuburi de neoprene pentru a reduce la maximum uzura acestora in conditii vitrege de mediu (umiditate mare sau prea mica, temperaturi extreme sau medii umede sau pulverulente), sau deteriorarea lor prin frecare cu diferite zone abrasive. Mai mult, electropalanele moderne sunt dotate cu sisteme de intindere a funiei pentru a impiedica infasurarea defectuoasa a acesteia pe tamburul palanului.

In aceste conditii, se pot ridica fara problem sarcini cuprinse intre 100 si 500 de kg, cu o viteza de circa 19 m/min, la inaltimi de 20-30 m, in functie de tipul electropalanului folosit.

Electropalanele de montat schela sunt usor diferite de cele clasice pentru ridicarea materialelor, fiind adaptate pentru ridicarea diferitelor tipuri de schele, avand doua viteze de ridicare. Greutatea maxima ridicata de acest tip de electropalane este de 60-120 kg, cu o viteza de circa 50 m/min. Franele galvanizate asigura o exploatare indelungata si fara probleme de securitate. Masa redusa a acestui tip de electropalane este un avantaj, dat fiind ca montarea unei schele necesita o mobilitate ridicata.

Italia Star furnizeaza sisistemul de prindere a schelei si funie de 81 m, la cerere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu