Blog de promovări online

vineri, iunie 07, 2013

Magazin online

Magazin online
Comertul online este o forma de comert care faciliteaza relatia vanzator-client, respectiv permite consumatorilor sa achizitioneze bunuri sau servicii de la un vanzator considerat a fi la distanta, prin intermediul unei conexiuni la internet, folosind un browser web.

Crearea si dezvoltarea, respective intretinerea unui astfel de magazin online, nu este deloc o sarcina simpla, insa, odata cu cresterea popularitatii acestui tip de vanzare (vanzarea online), existent unei astfel de platforme, profesionist realizata, poate afecta decisive evolutia afacerii dvs.

Magazinele online, pentru a fi utile, trebuie sa fie adaptate specificului pietei careia i se adreseaza vanzatorul, domeniului in care acesta isi desfasoara activitatea, sa se plieze pe asteptarile posibililor cumparatori, folosind tehnici de marketing dintre cele mai avansate, pentru a veni in intampinarea asteptarilor celor mai specifice ale acestora.

Pentru aceasta, este necesar ca un personal specializat in tehnici de marketing sa participe la crearea si definitivarea magazinului online.

Un magazine eficient trebuie sa respecte cateva reguli, si anume, sa fie usor de modificat, de intretinut, pentru a se putea adapta la variatiile de preferinte ale consumatorilor, sa poata fi accesat de pe diferite browsere (Internet Explorer, Google Chrome, Firefox, Opera), pentru a fi accesibil tuturor fara sa necesite o cale specifica de urmat. De asemenea, este necesar ca platform sa furnizeze detalii complete cu privire la produs, caracteristici specifice ale acestuia (marime, culoare, greutate, s.a.m.d.), la pretul si durata de livrare, precum si la existenta sau nu a produsului in stoc, respectiv, eventualele intarzieri de livrare.

Catalogul de produse precum si datele de contact pentru neclaritati sau problem sunt de asemenea importante si de regula afisate cat mai vizibil.

In ceea ce priveste serviciile atasate achizitiei, respective ambalare/livrare si costul acestora precum si modalitatile de plata, este important sa fie clar precizate si cu cat mai multe detalii in ceea ce priveste costurile aditionale generate de aceste servicii, in cazul in care aceste costuri exista.

Magazin online
Toate aceste considerente isi au rolul lor in momentul in care cumparatorul acceseaza magazinul dumneavoastra online, insa pentru ca aceasta accesare sa fie posibila, este necesar ca magazinul online sa fie sustinut de un background tehnic, respective sa apara in primele sugestii din listele de cautare ale tuturor browserelor dorite.

Suna complicat si foarte tehnic, de aceea este indicat sa cereti ajutorul unor specialisti in materie. Pentru crearea unui magazin online echipa End Soft Design va poate ajuta pe langa toate acestea, cu  back-up-uri periodice, pot asigura protectia magazinului impotriva atacurilor informatice, pot realize versiuni in diferite limbi de circulatie internationala, cu realizarea de situatii de gestiune a comenzilor, statistici (cati client au accesat, care au fost cele mai frecvente cautari sau achizitii, s.a.

Un comentariu:

  1. Adevarul este ca am vazut destul de putine magazine online romanesti de-a dreptul profi. Nu e nevoie doar de un stoc de produse bun sau de preturi ok, ai nevoie si de un magazin usor de utilizat, un meniu de produse elaborat, un formular de comand cat mai simplu samd.

    RăspundețiȘtergere