Blog de promovări online

marți, iunie 18, 2013

Peste 6.000 de elevi de gimnaziu au devenit ambasadori ai consumului responsabil de resuse prin implicarea in competitia Fabrica de aer curat

Mega Image si Junior Achievement Romania au anuntat castigatorii competitiei Fabrica de aer curat care au economisit cea mai mare cantitate de CO2 in 8 saptamani.
123 de profesori si 6.228 de elevi din 102 scoli participante au contribuit la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera prin comportament responsabil si activitati ecologice desfasurate in comunitate.
Cei mai responsabili participanti (clasa si scoala castigatoare a titlului Fabrica de aer curat) au fost premiati in cadrul Business Hall of Fame® 2013, la Ateneul Roman.

Competitia de educatie ecologica Fabrica de aer curat a fost initiata tinand cont de impactul schimbarilor climatice asupra naturii si societatii, datorate in special tendintei crescatoare a emisiilor de gaze cu efect de sera, care plaseaza tara noastra peste media europeana.

Junior Achievement si Mega Image au dezvoltat acest proiect pentru a sustine educatia tinerilor pentru   sustenabilitate si pentru a forma inteligenta ecologica in randul elevilor de gimnaziu.

Cu ajutorul studiilor realizate inainte de implementarea proiectului s-a constatat ca valoarea emisiilor de carbon ar putea fi redusa semnificativ in viitor printr-o mai buna educare a consumatorilor romani inca de pe bancile scolii, determinand schimbarea pe termen lung a unor obiceiuri de consum precum: alegerea unor aparate eficiente din punct de vedere al utilizarii energiei, a unor produse reciclabile si cu ambalaj biodegradabil, a mijloacelor de transport public sau masinilor cu consum redus de carburant.

Proiectul "Fabrica de aer curat", parte a programului de sustenabilitate “Impreuna cu tine protejam mediul” al companiei Mega Image se concentreaza pe educatia tinerilor, a urmatoarei generatii care reprezinta un factor important atunci cand vorbim despre sustenabilitate. “Suntem fericiti ca in acest proiect au participat atat de multe scoli si ca peste 6.000 de copii au devenit ambasadori ai consumului responsabil de resurse. Ecologia este o componenta importanta a strategiei noastre de sustenabilitate”, a declarat Irina Fosa, Manager Proiect Mega Image.

Elevi si profesori de gimnaziu din 78 de localitati din toata tara si-au coagulat eforturile si au raspuns afirmativ provocarii de a participa in concursul de reducere a emisiilor de carbon prin comportament responsabil si actiuni locale cu impact real, reusind sa economiseasca in 8 saptamani 674,5 tone de CO2. Aceasta valoare presupune o reducere de 0,7t de Co2 per capita, reprezentand 7,6% din emisiile medii anuale pe cap de locuitor din Romania (9.2t).

Pe parcursul competitiei, elevii au acumulat puncte prin derularea de actiuni responsabile acasa, in scoala si in timpul liber, devenind prieteni ai mediului inconjurator si constientizand impactul deciziilor din viata de zi cu zi asupra mediului. De asemenea, ei au identificat impreuna cu profesorii coordonatori solutii de reducere a amprentei de carbon prin organizarea unor evenimente ecologice in cadrul carora au implicat si reprezentanti din comunitatea locala: plantarea de puieti de copaci; colectarea selectiva si reciclarea deseurilor; actiuni de ecologizare a unor zone/obiective la nivel local; realizarea unor diferite obiecte din materiale reciclabile.

Castigatorii competitiei Fabrica de aer curat – care au adus cea mai mare reducere totala de emisii de CO2 – au fost desemnati pe doua categorii:
- Cea mai activa clasa: profesor coordonator, doamna Ongen Marzali de la Liceul Teoretic Murfatlar din localitatea Basarabi, judetul Constanta.
- Cea mai activa scoala: Scoala Gimnaziala Nr. 7 din Galati, doamna director Monalissa Nica.

Sursa: www.jaromania.org

Un comentariu:

  1. Uite ca se poate sa le stimulam celor mici imaginatia si inteligenta prin astfel de concursuri.

    RăspundețiȘtergere