Blog de promovări online

miercuri, iulie 10, 2013

Asigurarile medicale de calatorie - tot o necesitate

Asigurari medicale de calatorie
Foto: www.asiguratorii.ro
Scriam acum cateva zile un articol despre asigurarile de sanatate, care sunt o necesitate. Ei bine, nu sunt singurele asigurari care ne sunt atat de necesare in viata de zi cu zi. Sunt si multe alte tipuri de asigurari care ar trebui incheiate pentru a avea o siguranta si a putea dormi noaptea, in masura posibilitatilor binenteles.

In acest perimetru se incadreaza si asigurarile medicale de calatorie (vacanta), destinate in special persoanelor care calatoresc in strainatate. Aceasta asigurare, cunoscuta si sub denumirea de asigurare de calatorie, ofera celui care o incheie siguranta financiara pe perioada in care se afla pe teritoriu strain. Astfel, polita acopera o serie de riscuri care pot aparea pe timpul calatoriilor, si vorbim aici de riscuri de natura medicala.

Ca la orice tip de asigurare ne intrebam ce riscuri acopera, cat costa si de unde o putem procura. Sunt cele 3 intrebari la care vom raspunde in urmatoarele randuri. Riscurile care sunt acoperite de o asigurare de calatorie pot sa difere de la o companie de asigurari la alta, dar cele mai intalnite sunt serviciile de diagnosticare medicala, plata analizelor de sange, tratamentul medicamentos ambulatoriu, transportul de urgenta cu ambulanta la spital, cheltuielile cu medicamentele necesare pentru tratament, diversele materiale medicale prescrise de medic, nasterea prematura, urgentele stomatologice etc. Deci, vorbim in general de riscuri care nu sunt asteptate de apara.

In ceea ce priveste pretul unei astfel de asigurari, marea problema a romanilor, care se stie ca au una dintre cele mai mici puteri de cumparare din Europa, acesta poate sa difere de la o companie de asigurari la alta. Prima de asigurare se stabileste in functie de cat dureaza calatoria, de varsta clientului, dar si de tara in care se calatoreste. Totusi, in general, tariful pe care un client trebuie sa il plateasca pentru o astfel de asigurare poate sa varieze intre 20 de lei si 50 de lei.

Iar cand vorbim de locuri de unde putem sa ne procuram o astfel de asigurare, ne gandim prima data la www.asiguratorii.ro, care ne ofera, la orice tip de asigurare, si un calculator online de preturi, pentru a studia si a compara cat mai bine toate ofertele inainte de a lua o decizie finala.

Un comentariu:

  1. Normal ca sunt necesare...cel putin dupa incidentul din Muntenegru, ar fi cea mai mare greseala sa nu inchei o asigurare medicala.

    RăspundețiȘtergere