Blog de promovări online

miercuri, martie 05, 2014

Curs-pilot pentru prevenirea tuberculozei in randul consumatorilor de droguri injectabile

TUBIDU
Fundatia Romanian Angel Appeal a organizat la Bucuresti, in perioada 27-28 februarie 2014, cursul international Prevenirea tuberculozei la utilizatorii de droguri injectabile, in cadrul proiectului TUBIDU - Empowering Civil Society and Public Health System to Fight Tuberculosis Epidemic Among Vulnerable Groups, finantat de European Union Executive Agency for Health and Consumers (EAHC) si derulat in perioada iunie 2011 - mai 2014.

Fundatia RAA este partener in acest proiect care are ca scop prevenirea tuberculozei in randul utilizatorilor de droguri injectabile si al persoanelor care traiesc cu HIV/SIDA si dezvoltarea interventiilor la nivelul comunitatii.

Pe parcursul celor doua zile, 32 de specialisti din zece tari - Romania, Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Georgia, Rusia si Ucraina - au participat la sesiuni despre prevenirea si tratamentul tuberculozei, dificultati cu care se pot confrunta profesionistii care ofera servicii persoanelor aflate la risc de imbolnavire cu tuberculoza sau celor care au contactat deja boala.

Cei 32 de specialisti care au participat sunt medici, psihologi, asistenti sociali, sociologi si alti specialisti cu experienta in lucrul cu persoane din grupuri vulnerabile la tuberculoza, in special utilizatori de droguri.

Cursul de la Bucuresti este cel de-al treilea training international organizat in proiectul TUBIDU, dupa alte doua organizate in 2012 la Riga (Letonia) si in 2013 la Tallin (Estonia) si a fost sustinut de traineri romani, estonieni si finlandezi. Este un curs-pilot care va putea fi replicat in alte tari pentru personalul organizatiilor care lucreaza cu grupuri vulnerabile la imbolnavirea de tuberculoza, indeosebi cu persoane care consuma droguri.

Sursa: Romanian Angel Appeal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu