Blog de promovări online

joi, mai 22, 2014

Al doilea proiect din lume ca marime, centrala solara din apropiere de Cottbus, in zona de est a Brandenburgului

Solar Park Lieberose
APSNE SUNE ca partener în consorţiul proiectului realizat pe fonduri sud-est europene "De la terenuri marginale la amplasamente pentru producerea energiei curată din surse regenerabile- M2RES" furnizează autorităţilor locale şi stakeholderilor interesaţi de astfel de investiţii: informaţii cu caracter de ştiri, exemple de bună practică, traininguri specializate, vizite de studiu şi a organizat un Grup de tip Task Force la nivel naţional care să asigure sustenabilitatea în viitor a conceptului M2RES în România.

Al doilea proiect din lume ca mărime, centrala solară din apropiere de Cottbus, în zona de est a Brandenburgului.

Articolul a apărut în ziarul german Der Spiegel.

Ca nici o altă regiune din Germania, până la această dată, Lusatia este caracterizată de extracţiile miniere de lignit, generarea de energie electrică din lignit și, astfel, are o istorie industrială de lungă durată. Mulți oameni asociază orașul Cottbus cu energia, și nu doar din cauza clubului de fotbal "Energie Cottbus".

Regiunea minieră Lusatia oferă materia primă pentru centralele electrice din regiune și mulți oameni depind de aceasta pentru ocuparea forței de muncă. Furnizori de bază de energie, cum ar fi Vattenfall Europe Mining AG și Envia MitteldeutscheEnergie AG au sediul aici.

În luna august 2009, două dintre cele mai importante proiecte de energie solară din Germania au devenit on-line - al doilea proiect de energie solară din lume și una dintre primele centrale solare termice denumite "turnurile de putere ". Proiectele fac parte din planul țării de a asigura 20 la sută din energia să din surse regenerabile.

Oficialii au apăsat pe butornul care a pornit două dintre cele mai importante centrale de energie solară din Germania. Unul în zona de est a Brandenburgului, al doilea proiect de energie solară din lume a fost pus în funcţiune şi al doilea în Renania de Nord - Westfalia, la o scară mai mică, dar poate la fel de importantă, căci s-a lansat prima centrală de energie solară termică din Germania.

În Brandenburg, Wolfgang Tiefensee, ministrul German al infrastructurii și transportului, și guvernatorul statului , Matthias Platzeck , au asistat la punerea în funcţiune a celor 560.000 de module solare la Lieberose, pe un fost teren de antrenament militar pentru forțele din Germania de Est.

"Acest parc solar este un factor important prin care energia solară devine o parte tot mai importantă a economiei Brandenburg", spune Platzeck . "Văd Lieberose ca un exemplu strălucit în acest sens. Un teritoriu militar sub-utilizat și poluat a fost curățat fără a afecta resursele financiare locale. Parcul solar corespunde, de asemenea, condiţiilor economice și de mediu pe termen lung. După ce parcul solar nu va mai utiliza terenul, zona va fi datã înapoi în natură. "

De reţinut faptul că în Germania, se urmărea încă la nivelul lui 2008 să fie atinsă ţinta de 20% energie produsă din sursele regenerabile şi că această strategie a avut la bază şi corelarea cu strategia de utilizare a terenurilor mai puţin folosite/ sub nivelul acceptat, printre care s-au aflat terenurile fostelor baze militare şi suprafeţele miniere unde de altfel s-a urmărit înlocuirea sursei poluante cu o sursă curate ( lignitul /soarele).

Sursa: Enulescu Laurnetiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu