Blog de promovări online

joi, august 14, 2014

Skil, unul dintre brandurile Bosch, serbeaza 90 de ani de inovatii in universul sculelor electrice

Skil 90 de ani
Skil, una dintre mărcile de scule electrice ale concernului german Bosch, a împlinit anul acesta 90 de ani. Urmând sloganul ’’Ai tot ce-ţi trebuie’’, Skil comercializează în România trei game de produse: Skil, Skil Lawn & Garden și Skil Masters. Brandul Skil este prezent în România de peste 15 ani. Distribuția produselor se realizează prin toate canalele existente, de la mediul online până la dealerii specializați și marile suprafețe comerciale. Totodată, Skil se implică în mediul social, fiind la nivel internațional unul dintre cele mai active branduri în lumea ciclismului, prin sponsorizări făcute către trei mari organizatori de astfel de competiții: Riders-MPG, Pro Cycling și Teamexpert, cu un total de 26 de competiții organizate sub umbrela SKIL în anul 2014. Skil susține și ciclismul din România, sponsorizând anual evenimente importante de profil.

Istoria Skil:
1921 -
 Totul a început în anul 1921, când inventatorul Edmond Michel stătea într-un câmp de trestie de zahăr din Louisiana, SUA. Pornind de la ideea unei macete mecanice dezvoltate în timp pentru a ușura treaba muncitorilor, Edmond Michel şi Joseph W. Sullivan au înfiinţat în 1924 compania Michel Electric Handsaw. Aceştia au denumit ferăstrăul revoluţionar „Skilsaw”.

1926 - Numele companiei s-a schimbat din „The Michel Electric Handsaw” în „SKILSAW Incorporated”, iar până la sfârşitul anului au fost fabricate 2.000 de ferăstraie circulare.

1928 - S-a folosit pentru prima oară aluminiul turnat în producţia de unelte electrice. Skil a deschis calea utilizării aluminiului, care a făcut uneltele mai uşoare şi mai rezistente. În acelaşi timp, s-a realizat şi un număr de îmbunătăţiri privind siguranţa. Primul ferăstrău electric circular portabil, modelul „E”, a fost creat în 1928.

1934 - După ani întregi în care au vândut numai ferăstraie electrice circulare, Skil a lansat în 1934 primele maşini electrice de găurit.

1936 - Skil a iniţiat un proiect de pensii şi asigurări private pentru angajaţii săi. Această evoluţie era una extrem de progresistă la acel moment, când locurile de muncă erau puţine, iar companiile nu ofereau angajaţilor niciun beneficiu suplimentar.

1937 - Modelul „77” de ferăstrău circular, devenit produsul Skil de referinţă, a fost realizat pentru prima oară în 1937. Această unealtă era rezistentă şi fiabilă, impunând în scurt timp un standard în industrie. Furnizorii l-au numit cel mai bun ferăstrău electric portabil disponibil în acel moment.


1946 - Skil a început să vândă unelte în afara Statelor Unite ale Americii şi a ales oraşul Toronto din Canada ca locaţie de distribuire şi service.


1947 - Gama Skil a fost în continuare îmbunătăţită cu produse precum şurubelniţele electrice, cheile cu percuţie, maşinile de găurit electrice, ciocanele, maşinile de şlefuit, maşinile de tuns gardul viu, diverse tipuri de ferăstraie circulare şi o gamă largă de accesorii.

1952 - Numele companiei a fost schimbat din „SKILSAW Incorporated” în „Skil Corporation”, reflectând diversitatea produselor şi sutele de modele pe care le realizează. Numele „SKILSAW” a fost înregistrat ca marcă comercială a companiei.

1961 - Datorită succesului arătat la export, Skil a decis să-şi înfiinţeze propria organizaţie în Europa. Astfel a apărut, în 1961, Skil Nederland N.V. în Breda (Olanda). John W. Sullivan, nepotul fondatorului Joseph Sullivan, a fost numit director general. Până la finalul acelui an, Skil îşi extinsese activităţile, deschizând numeroase birouri în întreaga Europă. Locaţia centrală din Breda a devenit biroul central european, servind întreaga piaţă continentală.

1963 - Skil şi-a extins în continuare activităţile în 1963, an din care uneltele au început să fie disponibile şi în Australia.

1966 - A fost produsă unealta Skil cu numărul 1 milion.

1996 - Compania Skil a fost cumpărată de Robert Bosch GmbH, iar de atunci Skil a rămas parte a acestei organizaţii internaţionale.

2002 - Marca Skil a fost introdusă şi în Asia.

2008 - Skil Europa a lansat gama „Skil Masters”. Acest lucru a însemnat că, pe lângă produsele sale de bricolaj, Skil Europa oferea acum şi o gamă de unelte pentru utilizatori profesionişti.

2011 - Au fost reintroduse în Europa uneltele de grădinărit Skil. Întreaga gamă de produse de grădinărit dispune de sistemul unic Skil de depozitare facilă, pentru o prindere ușoară a uneltelor pe perete, optimizându-se astfel spațiul de depozitare. 

Sursa: Bosch Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu