Blog de promovări online

vineri, iulie 31, 2015

Epilarea masculina

Epilarea masculina
Acum 7-8 ani, în timp ce benzile de ceară “zburau” de pe pielea clientelor, acestea îmi mărturiseau: “Ce norocoşi sunt bărbaţii! Ei nu trebuie să se epileze.” Rare erau cazurile când vedeai câte un reprezentant al sexului masculin fără păr pe mâini:

“Am ieşit la un suc cu un prieten, era model. Abia aşteptam să mă întâlnesc cu el, dar când am ajuns acolo, nu ştiam cum să mă mai ascund. El era epilat pe mâini, iar eu nu.”

Acum, nu ştiu cât de norocoşi mai sunt bărbaţii, pentru că din ce în ce mai mulţi au început să îşi epileze firele de păr groase, lungi şi dese. Dacă noi ne plângeam de durere, ce să mai zicem de ei.

Şi totuşi, fie presiunea socială, fie dorinţa de a arăta mai îngrijiţi, îi împinge pe bărbaţi să apeleze la o metodă de îndepărtare a pilozităţii în exces (mai eficientă decât rasul cu lama sau arderea părului cu lumânarea, aşa cum vedem în clipurile de pe Youtube).

Astfel ajung la cosmetică şi depinde de noi să le facem viaţa mai uşoară sau mai grea. Cum îi întâmpinăm? Cu zâmbetul pe buze, ca şi pe clientele noastre? Sau cu priviri critice, rânjet în colţul gurii, şuşoteli pe la spate şi răspunsuri seci : “Nu epilăm bărbaţi".

Îi facem să se simtă bineveniţi în salon sau prin atitudinea noastră îi inhibăm, respingem, cu alte cuvinte îi determinăm să evite pe viitor o vizită la cosmetică? Societatea se transformă, şi nu doar bărbaţii au nevoie să îşi schimbe mentalitatea.

Pe de o parte, e indicat ca noi femeile să trecem peste frica de a fi mai puţin îngrijite decât bărbaţii.

Pe de altă parte, e nevoie să lăsăm în urmă prejudecăţile de pe vremea bunicii. Câte din saloanele care oferă servicii de epilare pentru bărbaţi au în lista şi epilatul inghinal?

Foarte puţine. Şi motivul care este? Ba “acesta este un salon serios”, ba “soţul meu nu e de acord.” Sau pur şi simplu, cosmeticiana nu se simte confortabil.

Recunosc, eu sunt una din acele cosmeticiene care au o reţinere în această privinţa. Prima şi ultima dată când am epilat un bărbat inghinal a fost să învăţ o altă cosmeticiană (cu scopul de a prelua ea acest serviciu). Iar reacţia prietenului meu…atunci s-a reapucat de fumat.

Recomandarea mea este următoarea: epilarea inghinală pentru bărbaţi este un “must”, nu un moft. Dacă îndepărtarea părului de pe picioare sau braţe încă sunt considerate “macho” şi pe mulţi îi avantajează, totuşi bărbaţii ar beneficia dacă şi-ar epila cel puţin 2 zone. Iar una dintre acestea este axila.

Din punctul de vedere al afacerii, cererea este mai mare decât oferta. Depinde de atitudinea fiecărei cosmeticiene de a adapta serviciile existente pentru a servi şi clientela masculină.

Pentru aceasta este nevoie atât de învăţarea de noi tehnici, de adaptare a produsului pentru epilat, poate chiar de o discuţie cu iubitul (prietenul meu s-a lăsat din nou de fumat, între timp).

Cea mai importantă schimbare de mentalitate este să considerăm c
ă epilarea pentru barbaţi este firească, să găsim un echilibru între pielea netedă şi trăsături masculine (nu toţi bărbaţii sunt sexy fără păr).

Cu cât trăsăturile sunt mai feminine, cu atât e nevoie să păstrăm mai multă pilozitate (poţi face uşor o comparaţie între un culturist fără fir de par şi un bărbat înalt şi foarte slab total epilat…eeewww).

Ştii foarte bine că bărbaţii suportă mult mai greu durerea, cu atât mai mult cu cât firele sunt mai groase şi mai lungi. Poate ceara cu benzi nu e cea mai bună soluţie. Bărbaţii apreciază mult mai mult un produs neiritant, mai puţin dureros şi care oferă rezultate de mai lungă durată. Epilarea cu pastă de zahăr este mai indicată pentru ei. 

În concluzie, serviciile pentru bărbaţi sunt de viitor. Epilarea nu face excepţie. Dacă ai reţineri în a oferi astfel de servicii, fie specifici că este un salon exclusiv feminin, fie colaborezi cu alţi specialişti care te pot ajută să dezvolţi afacerea pe noul segment de piaţă.

Sursa: Irina Gardea,  irinagardea@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu