Blog de promovări online

luni, ianuarie 11, 2016

Bosch transforma orasele in orase inteligente

Bosch transforma orasele in orase inteligente
Denner, Directorul General Executiv (CEO) Bosch: „Orașele inteligente îmbunătățesc calitatea vieții locuitorilor.”.
Iluminarea inteligentă cu auto-reglare economise
ște energie.
O substructură pentru ora
șele inteligente: platforma de software Bosch IoT Suite.
Străzi mai sigure
și condus plăcut datorită automobilelor conectate.

Tehnologiile Bosch fac posibilă conectivitatea nu doar în case și apartamente, ci și la nivelul orașelor. În cadrul ediției CES a acestui an, furnizorul de servicii și tehnologie prezintă modul în care s-ar desfășura lucrurile într-un oraș inteligent. În cinci proiecte pilot, Bosch lucrează intens pentru a transforma viziunile viitorului în realitate. Până în anul 2050 șase miliarde de oameni vor locui în orașe. „Orașele inteligente îmbunătățesc atât calitatea vieții locuitorilor cât și eficiența economică a orașelor. Din acest motiv dorim să facem orașele mai inteligente”, a declarat Directorul General Executiv (CEO) Bosch, Dr. Volkmar Denner, în cadrul conferinței de presă a companiei, susținută la CES 2016 în Las Vegas. Aceste eforturi se vor concentra asupra mobilității, infrastructurii, energiei și securităţii.

Indiferent dacă se pune problema conectării diferitelor tipuri de transport – precum trenuri, autobuze și car-sharing (serviciul de utilizare în comun a autoturismelor) – sau a gestionării semafoarelor și iluminării în orașe, scopul, a afirmat acesta, este de a oferi locuitorilor orașului o mai bună calitate a vieții, și astfel, mai mult confort și siguranță, conservând totodată resursele. Cel mai bun exemplu în acest sens este iluminarea automată: dacă strada este pustie, intensitatea luminilor este redusă, însă imediat ce apar oameni, intensitatea luminilor crește. Acest principiu este similar celui acționării anumitor scări rulante, care încep să se miște odată ce oamenii pășesc pe ele. De asemenea, se preconizează faptul că imobilele inteligente care își vor ajusta automat temperatura, calitatea aerului și iluminarea vor deveni o normă la nivel mondial.

Prin platforma Bosch IoT Suite, compania pune la dispoziție piatra de temelie a orașelor inteligente. Aceasta reprezintă o platformă de software care integrează toate funcțiile necesare conectării dispozitivelor, utilizatorilor și serviciilor – inclusiv rețelele electrice, iluminarea, semafoarele și vehiculele. De asemenea, este posibilă conectarea întregii infrastructuri, precum transportul public sau parcările acoperite, pentru a permite controlul inteligent prin intermediul IoT Suite. 

Un singur clic și vehiculul își va găsi singur locul de parcare 
Mobilitatea reprezintă pulsul oricărui oraș. Însă din ce în ce mai multe conurbații sunt în pericol de blocaj – ceea ce poate confirma orice conducător auto care a petrecut ore întregi blocat în ambuteiaje sau încercând să găsească un loc de parcare. Bosch sprijnă orașele inteligente și vehiculele conectate în identificarea locurilor libere de parcare și a metodelor de a ajunge la acestea. Compania ajută conducătorii auto să-și parcheze automobilele. În curând tot ce va fi necesar pentru ca automobilele să își găsească singure drumul către parcările acoperite este atingerea unui buton. Odată intrate în parcări, vehiculele vor intra și ieși din spațiile de parcare în mod independent. Conducătorii auto vor trebui doar să acționeze cu degetul aplicația respectivă. 

Punctele de încărcare a bateriilor fac parte din Internetul tuturor lucrurilor
Conducătorii auto ai vehiculelor electrice sau plug-in hibride utilizează deja aplicații de localizare a unui punct disponibil pentru încărcarea bateriilor. Și aceasta nu este tot: încă un singur clic și vor putea plăti pentru curentul electric pe care îl consumă. Bosch a colaborat cu un fabricant de autovehicule pentru a dezvolta o astfel de aplicație, iar acum o pune la dispoziția conducătorilor auto care dețin vehicule electrice. Aplicația acoperă aproape toate punctele publice de încărcare din Germania, puncte de încărcare din alte țări fiind adăugate periodic. 

Sursa: Bosch Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu