Blog de promovări online

joi, martie 02, 2017

Noul trend pe piata imobiliara in 2017: apartamentele cu doua camere vor fi schimbate pentru cele cu trei camere

Imobiliar
Romanii vor mai mult spatiu.
Apartamentele noi, cu trei camere, isi vor gasi cumparatori anul acesta si in randul persoanelor care au deja un apartament cu doua camere, dar care doresc o schimbare, un spatiu mai larg, mai mult confort, sustine Marius Nicola, director general al companiei Premium – Conlux Development. Programul Prima Casa a favorizat vanzarea apartamentelor mai mici in 2016. Potentialii cumparatori au incept insa sa se interseze mai mult decat in trecut de apartamentele cu trei cameredupa ce Executivul a anuntat ca va garanta cu 50%, in loc de 40%, imprumuturile pentru locuintele mai noi de cinci ani. Pretul unui apartament nou, cu trei camere, variaza intre 92.000 euro si 120.000 euro, pentru suprafete intre 85-122 de metri pastrati construiti.

Un 2016 pozitiv aduce o crestere, dar usoara, a preturilor apartamentelor in 2017
- Cum s-a prezentat anul 2016 pe piata imobiliara?
Marius Nicola, director general al companiei Premium – Conlux Development: A fost un an bun! Romanii au fost interesati de la inceput de tranzactiile imobiliare si si-au pastrat interesul pe tot parcursul anului. S-a observat faptul ca decizia de cumparare nu a fost imediata. Oamenii au stat si au analizat destul de atent ofertele si, mai ales,si-au analizat in detaliu si posibilitatile financiare, dar totul s-a concretizat pentru ca lumea a cumparat.

- Ce tipuri de apartamente au fost tranzactionate cel mai bine anul trecut?
Marius Nicola: In 2016, s-au vandut cel mai bine apartamentele cu suprafete mici - garsonierele, apartamentele cu doua si trei camere, dar intr-o proportie mai mica in cazul acestora din urma. 2016 a fost anul apartamentelor mici, probabil si datorita faptului ca jumatate din achizitii au avut loc prin intermediul Programului Prima Casa.

- Apreciati ca va continua acest trend si in 2017?
Marius Nicola:  Da, cred ca acest trend va continua anul acesta! Vor avea cautare in continuare apartamentele mici. Poate va creste putin ponderea apartamentelor cu trei camere.

     - 2016 a fost un an de bun augur pe piata imobiliara, cu 14.000 de apartamente vandute, un nivel record al ultimilor 10 ani. Dezvoltatorii au demarat noi proiecte. Apreciati ca vom asista la cresteri si in 2017?
Marius Nicola: Da, dar nu cred ca va fi o crestere ca numar de unitati vandute, ci o trecere spre apartamentele putin mai mari deoarece romaniiau mai multa incredere in potentialul lor financiar. Vor incepe sa cumpere si cei care doresc o schimbare a apartamentului, respectiv un spatiu mai mare. Vom asista lao trecere de la doua la trei camerepe fondul maririi numarului de persoane in cadrul unei familiisi adorintei de imbunatatire a conditiilor de trai. Uniii romani vor dori sa se mute dintr-un bloc vechi intr-un bloc nou pentru ca stabilitatea economica a revigorat curajul spre achizitii importante, spre schimbari majore.

     - Apreciati ca mai sunt justificate temerile conform carora preturile ar putea exploda la nivelurile din 2007-2008?
Marius Nicola: Pretul de ofertare va creste cu siguranta datorita faptului ca 2016 a fost un an bun pentru piata imobiliara si este firesc ca lumea sa incerce sa obtina putin mai mult. Sunt principiiale unei economii functionale. Dar nu vor mai fi cresteri asemanatoare anilor 2007-2008.

- Ce plus credeti ca va  aduce2017 la profilul cumparatorilor?
Marius Nicola: Cumparatorii acorda o mai mare atentie calitatii constructiei, finisajelor, se documenteaza temeinic in legatura cutermenele de predare si de garantie. Dezvoltatorii care reusesc sa isi mentina reputatia prin calitatea apartamentelor ofertate sunt cei spre care se indreapta atentia romanilor acum. Cumparatorii vor spatii in blocuri noi, vor calitate si confort sporite chiar daca acest lucru presupune un efort financiar in plus pentru ei. Romanii vor sa traiasca nu doar bine, dar si frumos.

- Ce pregateste compania Premium – Conlux Development pentru anul 2017?
Marius Nicola:  Va asiguram ca vor fi surprize frumoase pe care le vom anunta cat de curand si pentru care garantam.

Conlux Development este dezvoltatorul ansamblurilor rezidentiale Premium North Lane si Premium Regie, cu o experienta de peste 15 ani in domeniul constructiilor si dezvoltarilor imobiliare. Premium Regie este un complex rezidential aflat în constructie. Apartamentele Premium sunt concepute sa reziste la cutremure de peste 8 grade Richter si sa poata fi revandute la aceeasi valoare sau chiar la una mai mare. Valoarea Zonei Regie este deja in crestere dupa ce fondul de investitii CA Immo a demarat construcția unui centru de birouri format din doua turnuri de 12 si 16 etaje, situat la intersectia Bulevardului Splaiul Independentei cu Soseaua Orhideelor.  Lucrarea urmeaza sa fie finalizata anul acesta. Complexul Premium North Lane ofera locuinţe de lux, mobilate, in zona de corporatii din nordul Bucurestiului.

Sursa: Laura Pascu, PR Cafe Agency

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu