duminică, septembrie 09, 2012

Exercitii la bara de tractiuni. La ce sunt bune tractiunile la bara fixa?

Bara tractiuni usa
Foto: www.sportapel.ro
De ce bara de tractiuni? La ce sunt bune exercitiile la bara de tractiuni? Am sa va raspund imediat. In Romania, interesul barbatilor pentru dezvoltarea propriei musculaturi si capatarea unui aspect fizic armonios este mare. Fiecare dintre noi dorim sa aratam mai bine, sa avem trasaturi masculine cu muschi bine conturati. De aceea ne rezervam timp pentru sala de forta si trasul de fiare. 

Tractiunile la bara fixa corect executate sunt unele dintre cele mai bune exercitii pentru dezvoltarea muschilor spatelui, marelui dorsal, bicepsilor, antebratelor si pectoralilor. Tractiunile in pronatie cu priza larga sunt dificil de executat de incepatori, multi dintre ei renunta si trec la alte aparate. O mare greseala! Pentru a fi cu adevarat in forma nu va lasati pagubasi si perseverati! La inceput, incepeti cu tractiuni in supinatie cu palmele orientate spre voi la o distanta de 40cm intre ele. Sunt usor de executat si stimuleaza bicepsii. 

Dupa pauza continuati cu tractiuni in pronatie cu priza larga: apucati bara de tractiuni cu podul palmelor orientat spre voi, distanta dintre palme fiind cu 40cm mai mare decat latimea umerilor. Trageti aer in piept si va ridicati atingand barbia sau ceafa de bara. Coborati expirand usor. Faceti o mica pauza si repetati exercitul de cateva ori. Daca nu puteti executa nici o tractiune, e nevoie sa fi-ti asistati, o persoana va va ajuta sa va ridicati. Pentru avansati, tractiunile in pronatie se executa cu greutati atarnate de centura. 

O alt exercitiu cu rezultate excelente sunt tractiunile negative. Urca-te pe un scaun astfel incat sa ajungi cu pieptul la nivelul barei, apuca bara si coboara cat de incet poti. E bine sa cobori cat mai lent si sa cresti treptat timpul de coborare. Masoara-l cu cronometrul. Pentru oricare din exercitiile propuse e bine sa nu ramaneti la stadiu de cateva repetari pe zi care nu va ajuta sa progresati. Mariti treptat numarul de repetari in mai multe seturi pana la 50 pe zi. De la 10-15 repetari puteti adauga si greutati.

Exista doua tipuri: bare fixate de perete sau de usa. Cele de usa se pot monta si demonta usor fara deteriorarea tocului. Latimea tocului trebuie sa fie intre 60-90cm. Comandati bara de tractiuni din comert, nu costa mult, in jur de 100-200Ron, astfel beneficiati de avantajul tractiunilor acasa la dumneavoastra. Mai simplu, mai comod. Comanda acum pe www.sportapel.ro/bare-tractiuni.

Sursa: www.sportapel.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu