Blog de promovări online

marți, aprilie 03, 2012

Primele clipe de viata ale unui bebelus prematur!

Asociatia Impreuna Salvam Vieti
Sunt atât de firavi, incât nu pot respira singuri si nici nu disting ce se intampla in jurul lor. Cu toate acestea, transmit prin ficare por dorinţa de a lupta pentru a supravietui. Vorbim despre copiii, născuti înainte de termen si internati în sectia de Terapie Intensivă.

Un bebelus prematur este un bebelus născut in intervalul 24-37 săptămâni de sarcină. Sansele de supravietuire a unui bebelus născut inainte de 24 de saptămâni sunt extrem de mici. Unii dintre ei cântăresc mai putin de un kilogram. Organele lor nu sunt ajunse la maturitate, motiv pentru care ei vor avea nevoie de ajutor pentru a respira, pentru a se hrăni, pentru a-si mentine temperatura normală a corpului si pentru a-i consolida sistemul imunitar. Medicii spun că în multe cazuri, vinovate de suferinta bebelusilor, sunt chiar mamele pentru că nu merg la controalele periodice si nu isi supraveghează sarcina. Cu greu îti poţi imagina că un copil atât de firav, care nu cântăreste mai mult de sapte sute de grame si are mâinile nu mai groase decât degetul unui adult, poate supravietui. Când viata îi pune atâtea piedici, nu poti să nu te întrebi ce îl agată atât de tare de ea. Pe acesti bebelusi îi ajută specialistii din sectia de neonatologie creându-le conditii, dar nu este suficient.Toti bebelusii născuti înainte de termen, cu o greutate sub 2 kilograme, au nevoie de îngrijire medicală permanentă, pentru că organele nu sunt dezvoltate complet. Un bebelus care cantareste la nastere 700 gr trebuie tinut în incubator aproximativ 2 luni, până când reuseşte să respire singur si să ajungă la greutatea de aprox. două kilograme. În ultima perioadă, numărul copiilor născuti la limita supravietuirii, cu o greutate sub un kilogram, a crescut simtitor iar lipsa aparaturilor medicale performante este o noua piedica in viata lor. O astfel de nastere prematură este foarte periculoasă nu doar pentru bebelus, ci si pentru cea care îi dă viată.

Anul trecut, în judeţul Constanta, 600 de copii s-au născut prea devreme. Media nasterilor înainte de termen este de 14,4 %, în timp ce la nivel national, coboară la 9 procente. În plus, România are un indicator de prematuritate dublu faţă de tările din Europa de Vest. Specialistii spun că alimentatia, stresul, stilul de viată dezordonat, problemele medicale ale mamei sunt cauzele care pot duce la nasterea prematură.Prematurii au nevoie de atentie specială, care le este oferită prin incubatie. Incubatia este procesul prin care nou-născutilor li se oferă un mediu potrivit lor, prin care se păstrează conditii optime, asemănătoare oarecum cu cele din uterul mamei. In general, scopul incubatorului este să păstreze temperatura si umiditatea optimă, să ofere o cantitate suficientă de oxigen si să izoleze nou-născutii, protejându-i de infectii si alti factori externi cu potential nociv. De asemena, incubatorul este folosit pentru a tine sub observatie nou-născutii cu probleme de sănătate.

Desi fiecare maternitate trebuie să aibă (cel putin teoretic) incubatoare, unele nu pot asigura conditiile necesare anumitor copii, de aceea Asociatia Împreună Salvăm Vieti doreste prin Campania "Mărim Sansele La Viată" să achizitioneze si să doteze maternitătile cât si sectiile de neonatologie cu Incubatoare moderne si performante pentru ca toti copii nascuti prematur sa poata supravietui si sa nu ramana cu un handicap ulterior.

Apelăm la ajutorul oamenilor cu suflet mare (atât persoane fizice cât si companii) care vor să ajute copiii născuti prematur redirectionând 2% respectiv 20% din impozitul datorat statului si sprijinind campania noastra.Prin acesta campanie, ne propunem sa dotam maternitatile cu 10 incubatoare moderne marca Giraffe Omnibed.

Pentru a achizitiona aceste aparate, avem nevoie de ajutorul Dvs pentru a strange suma de 330.000 euro, impreuna putem salva vietile a sute de copii nascuti prematur anual

AJUTA SI TU:
*GRATUIT
-redirectionand 2% din impozitul pe venit (formularul 230/200) pers. fizica
-redirectionand 20% din impozitul pe profit (contract sponsorizare) companie

*DONATII IN CONTURILE BANCARE ALE ASOCIATIEI:
RO27 BTRL 0440 1205 C560 04XX - in lei
RO02 BTRL 0440 4205 C560 04XX - in eur
RO51 BTRL 0440 2205 C560 04XX - in usd
(cod swiftBTRLRO22)

*PayPal cu cardul bancar
*Mandat Postal Intern
*Cumparand o rama foto personalizata
*Promovand Campania pe site-uri sau bloguri personale

Pentru mai multe detalii accesati www.impreunasalvamvieti.ro

IN NUMELE TUTUROR COPIILOR, VA MULTUMIM!

Sursa: www.impreunasalvamvieti.ro

5 comentarii:

  1. DOAMNE!!nici nu vreau sa ma imi amintesc ca si copilul meu s-a nascut prematur, a stat o saptamana in incubator si nu vroia sa manance pur si simplu nu stia sa traga asistentele ma speriau ca copilul meu va murii, pana la urma a anceput sa traga dar obosea foarte repede. Un pic azi un pic maine si sa invatat acum face 2 anisori si sunt foarte mandra de el. Pot spune ca am stat foarte mult timp cu el prin spitale ca avea probleme mai mereu cu imunitatea dar Dumnezeu a vrut sa traiasca si astazi e bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. De abia a venit pe lume si atata suferinta:(

    RăspundețiȘtergere
  3. initiativa este foarte buna si felicitari..speram sa o duceti la capat cu brio..e pacat ca atatia ingerasi sa plece la ceruri necunoscand viata:|

    RăspundețiȘtergere
  4. off sufletelele astea mici, cu ce au gresit :(

    RăspundețiȘtergere
  5. @ popa ionela, imi pare bine sa aud ca acum este bine copilul dvs.
    @ garsoniere de vanzare, va multumim pentru incurajare si cuvintele frumoase!

    Realitatea este ca sute de copii nascuti prematur se sting din viata din cauza dotarilor insuficiente din maternitati.

    Impreuna vom reusi sa achizitionam aceste aparate si sa ajutam cat mai multi copii nascuti prematur!

    Va dorim tuturor Un Paste Fericit si Linistit alaturi de cei dragi

    Cu bine,

    Asociatia Impreuna Salvam Vieti

    RăspundețiȘtergere