Blog de promovări online

miercuri, aprilie 18, 2012

Traficul din Romania a devenit o jungla!

Lumea Auto
“O jungla este o suprafata mare de teren de la tropice cu vegetatie densa. In jungla traiesc maimute, un numar de familii de rozatoare, lilieci, lame, marsupiale, unele ordine de pasari si de reptile, amfibieni, pesti si nevertebrate.” (Wikipedia)

Dar ce legatura are jungla cu traficul din Romania? E mai mult decat simplu: traficul din Romania a devenit o jungla, si la propriu si la figurat! Drumurile sunt din ce in ce mai rele (una din marile preocupari de la volan este sa eviti cat mai multe gropi) iar in ceea ce priveste regulile de circulatie, se incalca cu desavarsire (are prioritate cine are tupeu mai mare si incalca mai multe reguli).

Si daca stau bine si ma gandesc, nu ma mai mira nimic in Romania. Atat timp cat in toate domeniile suntem la pamant, de ce ar sta lucrurile mai bine la capitolul auto? Am ajuns niste necivilizati, incorecti, rautaciosi, nesimtiti, tupeisti, agresivi si lista ar putea continua la nesfarsit, trasaturi care se regasesc binenteles si in trafic.

Cum este posibil sa mergi in localitate cu 60 km/ora, in conditii de intuneric (8.30 seara), cu pietoni pe marginea drumului (drum si cu multe curbe) si sa te claxoneze continuu un de sofer pe TIR, ca el vrea sa mearga cu 90km/ora? Cum este posibil sa te depaseasca un SUV intr-o curba aflata si in panta foarte abrupta, neavand practic nicio vizibilitate? Cum este posibil sa iti lasi masina pe avarii drept in curba (drum cu doar o banda pe sens), iar tu sa stai de vorba la poarta cu un vecin? Cum este posibil sa ai 3 treceri successive de cale ferata cu STOP si sa fii claxonat continuu din spate ca opresti la acestea? Cum este posibil sa depasesti la limita pe linie continua si sa mai ai si masina pe contrasens la distanta foarte mica? Si exemplele ar putea continua la nesfarsit. Cati dintre d-voastra nu se intalnesc frecvent cu aceste cazuri?

Si apoi ne mai miram ca sunt accidente, ca mor oameni nevinovati, ca masinile se strica prea usor si binenteles spunem ca magazinul ne-a vandut piese auto de slaba calitate! Nu spunem ca noi mergem ca inecatii pe strazi si ca nu mai respectam nicio regula de circulatie!

Dar, probabil, nu mai intereseaza pe nimeni aceste lucruri, pentru ca o stim deja, traim intr-o tara plina de nepasare, iar din pacate nepasarea nu doare!

Dar totusi am si o veste buna pentru d-voastra: “Lumea Auto iti face plinul lunar! Cumpara orice produs si esti inscris automat in campanie! Campania se deruleaza lunar si castigatorul este extras lunar pe data de 1 a fiecarei luni.”

Sa traiasca jungla romaneasca!

9 comentarii: