Blog de promovări online

duminică, mai 20, 2012

Ce mananci in realitate? Uite ce contin mezelurile

Mezeluri
Resturi de animale, şorici, grăsimi şi tendoane! Cam acestea vor fi ingredientele de bază pe care producătorii de mezeluri le vor introduce în produse. Doar aşa vor putea menţine preţurile mici, spun ei.

Îngrijoraţi de scumpirile anunţate producătorii din industria cărnii au găsit o soluţie: produse mai ieftine, calitate mai proastă! "Există un lucru care este foarte riscant şi care se întâmplă în România de un an. Se umblă la reţetele preparatelor de carne, şi nu numai. Scad calitatea reţetei pentru a păstra preţul constant", a declarat Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, la rândul lui producător de mezeluri, citat de Libertatea.

Resturi de animale, tendoane şi şorici
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi directorul Institutului de Cercetări Alimentare, a avertizat că aceste produse, cum sunt parizerul, cremvuştii sau salamurile din categoria inferioară, conţin, în proporţie de 80%, grăsimi, şorici şi resturile de la animale, precum tendoane, urechi sau stomac, şi foarte puţină carne.
Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au verificat recent în laborator câteva tone de mezeluri, iar rezultatul a fost catastrofal! Carnea nu mai conţine carne!

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, declara că mâncăm mezeluri de o calitate îndoielnică din cauză că producătorii nu mai sunt obligaţi să prezinte reţeta.

De asemenea, el a declarat că va introduce din nou această certificare. "La cererea industriei, anul trecut s-a scos această obligativitate ca reţetele să fie avizate de Ministerul Agriculturii. Am pregătit actul normativ şi sperăm să fie gata cât mai repede pentru a introduce această certificare. Dacă astăzi eu merg şi spun că acest crenvurşti are prea mult şorici, el poate spune aşa scrie în reţetar. Ori, dacă am avea o reţetă martor aprobată, am putea lua măsuri", a declarat Fuia.

Sursa: www.linda7777.blogspot.com

Un comentariu:

  1. Ca sa murim inainte de vreme...sa nu mai prinzi ''pensia'' dar sa contizezi cat timp lucrezi...unde se duc toti banii aia oare? de asta ne imbolnavim asa usor...dar asta e lumea in care traim...sa zicem mersi ca nu se baga sobolani morti!

    RăspundețiȘtergere