Blog de promovări online

luni, august 20, 2012

UNICEF si Holt Romania organizeaza o noua serie de cursuri de educatie parentala!

UNICEF si Holt Romania
Reprezentanta UNICEF in Romania in parteneriat cu Fundatia Holt Romania organizeaza o noua serie de cursuri de educatie parentala la Constanta. Cursurile sunt gratuite si se adreseaza parintilor cu copii cu varsta intre 0-18 ani. Ele sunt menite sa ii ajute pe parinti sa isi dezvolte si sa isi imbunatateasca abilitatile parentale, sa inteleaga etapele dezvoltarii copilului si nevoile pe care acesta le are in functie de fiecare varsta si sa invete sa foloseasca modalitati alternative de abordare a situatiilor dificile intalnite cu copiii.

Cum sa fii parinte si, mai ales, cum sa fii un parinte bun se invata si se exerseaza. Nu este un comportament innascut sau mostenit mai ales ca un parinte trebuie sa raspunda provocarilor unui mediu in continua schimbare. De aceea, consideram ca este important sa le oferim parintilor informatii relevante care sa ii ajute sa inteleaga nevoile pe care le au copiii la diferite varste si sa ii sprijinim sa isi dezvolte si sa isi imbunatateasca abilitatile parentale pentru a le oferi copiilor tot sprijinul de care au nevoie pentru a se putea dezvolta armonios”, a declarat Luminita Costache, Specialist Politici Sociale, UNICEF Romania.

UNICEF acorda o atentie deosebita educatiei parentale. De aceea, in ultimii ani, UNICEF Romania in parteneriat cu Holt Romania a dezvoltat o serie de curricule de educatie parentala: pentru parinti cu copii intre 0-3 ani, parintii cu copii in ciclul primar si parintii cu copii in ciclul gimnazial. De asemenea, anul acesta cele doua organizatii colaboreaza pentru dezvoltarea primei curricule de educatie parentala din Romania pentru parintii cu adolescenti.

Printre beneficiile pe care le ofera educatia parentala se numara:
Imbunatatirea cunostintelor parintilor in ceea ce priveste dezvoltarea copilului, nevoile copiilor in functie de fiecare varsta si cum pot fi acestea satisfacute astfel incat sa sustina sanatatea fizica si psihica a copilului;Informarea parintilor in ceea ce priveste drepturile copilului si modul in care acestea trebuie respectate si indeplinite;Imbunatatirea abilitatilor parintilor de a comunica cu copiii si de a-si ajusta asteptarile fata de acestia in mod realist;Imbunatatirea atitudinilor suportive ale parintilor fata de copii, a capacitatii lor de a sprijini autonomia copiilor prin disciplinarea lor pozitiva.

Astfel, educatia parentala poate contribui la reducerea unor fenomene precum: abuzul asupra copilului, reducerea abandonului scolar, problemele sociale ale adolescentilor, violenta tinerilor. Totodata, ajuta parintii la nivelul constructiei identitatii parentale, la gestionarea si la reducerea stresului parental.      

Cursurile de educatie parentala derulate de Holt Romania in municipiul Constanta cu sustinerea UNICEF sunt parte a actiunii UNICEF de promovare a educatiei parentale in tara noastra si vor avea loc pana la finalul anului 2012. Parintii care au participat pana acum la cele 11 cursuri de educatie parentala au apelat la acestea la recomandarea medicilor de familie, a profesorilor din scolile in care invata copiii lor, la recomandarea prietenilor sau ca urmare a faptului ca au aflat despre cursuri de pe internet.

Despre UNICEF
UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor, din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi ale guvernelor.

Sursa: www.unicef.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu