Blog de promovări online

joi, octombrie 04, 2012

Centrala termica cu condensare Bosch Condens 2000 W - eficienta si durabila

Centrala termica cu condensare Bosch Condens 2000 W

Bosch a inovat şi a perfecţionat în permanenţă tehnologia de încălzire cu condensare, astfel încât din ce în ce mai mulţi utilizatori să poată beneficia de avantajele oferite de aceasta. Centrala termică murală cu condensare Bosch Condens 2000 W de înaltă calitate şi fiabilitate este rezultatul acestor eforturi şi reprezintă soluţia perfectă pentru cei care îşi doresc să folosească - pentru încălzirea locuinţei şi prepararea apei calde în regim instantaneu - un aparat fiabil, de eficienţă ridicată, dar cu un preţ rezonabil. Centrala asigură eficienţa energetică ridicată, consumul redus de gaz metan, durata mare de exploatare, silenţiozitatea, volumul compact, dispozitivele de siguranţă suplimentare, întreţinerea uşoară şi exploatarea simplă. Mai mult, până pe 29 noiembrie 2012, Bosch oferă şi o perioadă de garanţie dublă: de la 2 la 4 ani garanţie.


Randament ridicat datorită schimbătoarelor de căldură eficiente 
Bosch Condens 2000 W, cu o putere nominală de 24 kW, atinge o eficienţă de 103 % (randament raportat la puterea calorifică superioară a gazului) datorită optimizării procesului intern de transfer termic. Centrala beneficiază de un schimbător de căldură principal, bitermic, din inox, precum şi de un schimbător de căldură suplimentar (recuperator condensat), din Al-Si, atât pentru circuitul de încălzire, cât şi pentru cel de apă caldă menajeră. Astfel, clasa de eficienţă la încălzire este de patru stele, iar clasa de confort de apă caldă este de două stele, conform EN 13203, ceea ce înseamnă că centrala poate asigura un debit constant de apă caldă la temperatura solicitată de utilizator. La obţinerea unui consum redus de gaz contribuie şi ventilatorul cu turaţie variabilă şi vana de gaz modulantă. 

Instalare uşoară, întreţinere simplă, service rapid

Centrala poate fi montată cu uşurinţă datorită construcţiei ferme a conexiunilor hidraulice verticale. Activitatea de mentenanţă este simplificată graţie accesului rapid al specialistului de service la afişajul LCD, la codurile de eroare care permit diagnosticarea simplă, la nivelele / funcţiile de service, precum şi la toate componentele centralei prin partea frontală a aparatului. Centrala are dimensiuni compacte, poate fi instalată chiar şi în spaţii înguste. Afişajul LCD comunică utilzatorului toate informaţiile necesare exploatării în bune condiţii a aparatului. 

Modulare totală a flăcării, aprindere electronică

Aparatul realizează reglarea capacităţii de încălzire pe o plajă continuă, fără trepte, în funcţie de cererea momentană de căldură şi apă caldă. Astfel, aparatul produce exact atâta căldură cât este nevoie, ceea ce conduce la o economie de gaz metan şi la prelungirea duratei de viaţă a centralei. Un sistem inteligent de gestionare a aprinderii (automat de aprindere) determină funcţionarea normală a aparatului chiar şi atunci când se înregistrează fluctuaţii ale presiunii gazului. 

Numeroase elemente de siguranţă
Centrala este dotată cu numeroase dispozitive cu rol de protecţie în funcţionare, astfel încât utilizatorii să poată exploata centrala în deplină siguranţă şi în condiţii de maximă economie. Panoul de comandă Cotronic III (cu detectare lipsă flacără şi valve cu solenoid), senzorul de încălzire pe tur, termostatul de siguranţă pe tur, senzorul de gaze arse, senzorul nivel condensat în recuperator, vana de gaz, vasul de expansiune, electrodul de ionizare, senzorul ventilator pentru reglarea turaţiei, termostatul de siguranţă gaze arse, sifonul condens, supapa de siguranţă încălzire sau senzorul electronic de protecţie la îngheţ – acestea sunt principalele elemente de siguranţă care contribuie la buna funcţionare a centralei. În plus, aparatul dispune de funcţia de blocare „Child lock”, pentru a împiedica folosirea neautorizată a centralei de către copiii nesupravegheaţi. Această funcţie de siguranţă poate fi activată prin simpla apăsare, timp de 5 secunde, a două taste, ceea ce determină “blocarea” panoului de comandă. Cât timp funcţia de blocare este activată, nu se pot face modificări - accidentale, nedorite - ale reglajelor existente la panoul de comandă. 

Compatibilitate cu sistemele de panouri solare termice

Bosch Condens 2000 W poate fi integrată – prin intermediul unui kit solar - într-o instalaţie de panouri solare. Astfel, se pot obţine economii suplimentare de combustibil gazos prin folosirea energiei solare pentru încălzirea apei de uz casnic. 

Beneficii clare pentru utilizatori:

- randamentul ridicat : eficienţa energetică este de 103 %
- preţul foarte avantajos pentru o centrală cu condensare
- dimensiunile sunt compacte şi necesită un spaţiu redus pentru montare
- consumul redus de gaz metan (economie de bani)
- reducerea la minim a emisiilor poluante
- numeroasele dispozitive de siguranţă
- instalarea, reglarea şi mentenanţă rapide şi simplu de efectuat
- fiabilitatea şi durabilitatea excelente
- designul elegant 

Sursa: Bosch Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu