Blog de promovări online

miercuri, februarie 13, 2013

“Discriminarea de gen trebuie combatuta, caci nu este problema unei singure persoane, a unei singure femei, ci a intregii societati”

Femina
„Proiect cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013” – „Investește în oameni!”/Axa prioritară nr. 6/Domeniul major de interventie 6.3 Promovarea egalității de șanse pe piața muncii
Titlul proiectului: „FEMINA – Formare pentru jurnali
ști, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Națională și Advocacy pentru afirmarea egalității de șanse și de gen” Contract nr.: POSDRU/97/6.3/S/60732

“Discriminarea de gen trebuie combătută, căci nu este problema unei singure persoane, a unei singure femei, ci a întregii societăţi”
Începand din octombrie 2012, parlamentari și politiciene membri ai mai multor partide, reprezentanţi şi reprezentante ale instituţiilor cu competenţe în domeniu, ai ONG-urilor şi profesori universitari pun în discuție necesitatea îmbunătăţirii legislaţiei în vigoare. În proiectul de modificare a actualei legi sunt prevăzute noutăţi legislative precum: mobbing-ul (hărţuirea psihologică), bugetarea de gen (integrarea criteriului de gen în elaborarea bugetelor publice), armonizarea vieţii profesionale cu cea de familie şi cota de gen (proporţia femeilor şi bărbaţilor care candidează la alegerile locale, generale şi pentru Parlamentul European nu poate fi mai mică de 40% pentru fiecare gen reprezentat).

“România se confruntă cu situaţii în care nu se pune semnul egal între bărbat şi femeie. Se numeşte discriminare de gen şi trebuie combătută, căci nu este problema unei singure persoane, a unei singure femei, ci a întregii societăţi. Nu m-am născut „feministă”, dar astăzi vreau să ridic această problemă şi să mă alătur celor care vor să lupte în acest sens”, acesta  este mesajul cu care  Viviane Teitelbaum, Vicepreşedintele European Women's Lobby a susținut anul trecut la Bucureşti proiectul de lege menit să combată discriminarea de gen. Cu o activitate de peste 30 de ani în presă, Viviane Teitelbaum este expert transnaţional în problematica egalităţii de şanse şi de gen. În iulie 2004, a fost aleasă în Parlamentul European, iar din octombrie 2009 este Preşedinte al Comitetului de Consiliere cu Privire la Egalitatea de Șanse între Bărbaţi şi Femei. Acum un an a fost aleasa Preşedinte al Consiliului Femeilor Francofone din Belgia. Anul 2012 a mai însemnat un punct important în CV-ul lui Viviane Teitelbaum: a devenit, în mai, Preşedinte al European Women’s Lobby. Viviane Teitelbaum a venit în 2012 în România la invitaţia FEMINA România. Până în prezent, mai multe personalități publice și-au afirmat susținerea pentru proiectul de lege cu privire la combaterea discriminării. Proiectul de lege este inițiat de un grup de experți coordonați de Ana Birchall și Gabriela Crețu,  parlamentare USL.

Proiectul FEMINA ROMÂNIA are ca obiectiv principal consolidarea principiului egalităţii de şanse şi de gen la nivelul societăţii civile pentru o mai bună promovare a femeilor pe piaţa muncii, conştientizarea drepturilor egale, depăşirea stereotipurilor culturale şi prezentarea unei imagini corecte şi nediscriminatorii a femeii în societate.

Proiectul “FEMINA – Formare pentru jurnaliști, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Națională și Advocacy pentru afirmarea egalității de șanse și de gen” este coordonat de S.C. Blockbuster Media S.R.L., în calitate de solicitant, împreună cu Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România (APFR) și Institutul Național pentru Studii de Opinie şi Marketing (INSOMAR) în calitate de parteneri. Detalii despre proiect, pe www.feminaromania.ro  Persoana de contact: Irina Apostol: Telefon 0721.201.559 / irina.apostol@admediaconsult.

Sursa: www.feminaromania.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu