Blog de promovări online

luni, martie 24, 2014

Ajuta o familie cu 13 copii sa aiba un cal si o vaca

Cal
Pana nu de mult 13 copii din localitatea Jamu Mare, jud. Timis aveau cele necesare traiului pentru ca doi parinti iubitori si harnici se ingrijeau de ei. Tatal lor lucra in constructii iar mama se ocupa cu gospodaria casei si cu munca campului. Fiecare copil, a fost invatat de mic sa muncesca la camp pentru a contribui la bunastarea familiei. Baietii mai mari se ingrijeau de vaca asigurand laptele, si de cal care era o sursa importanta de venit. Cu ajutorul calului aduceau lemne la oamenii din sat, fan, etc. Asta pana intr-o zi, cand tatal copiilor a avut un grav accident la locul de munca.

A fost foarte aproape sa isi piarada o mana, iar de atunci nu a mai putut lucra ramanand cu mana paralizata. In acelasi an, le-a murit si calul si vaca. In acea perioada toate economiile familiiei s-au risipit prin spitale la medici si operatii. Ramasi fara cal (sursa lor importanta de venit), fara vaca, si cu tatal invalid, situatia financiara si sociala a familiei s-a degradat in scurt timp. Astazi, traiesc din pensia tatalui de handicap si alocatia copiilor.
Cel  mai mult ne-a impresionat satenii din sat cu care am discutat despre aceasta familie, spundu-ne ca este o familie saraca dar harnica. ,,Copii acestia stiu ce inseamna munca…” ne-a declarat doamna Maria, o sateanca din Jamu Mare. Familia aceasta nu cere si nu a apelat la nimeni ca sa fie ajutata.

VacaCei mai multi membrii ai familiei muncesc prin sat cu ziua pentru a avea cele necesare traiului. In felul acesta abia au reusit sa isi cumpere o capra pe care au platit-o in 3 rate. Unul dintre baieti, lucrand prin sat a primit un miel. Ca unul care am crescut intr-o familie la tara, atunci cand am pasit in gospodaria lor, la o simpla privire prin curte mi-am dat seama ca este vorba de o familie harnica. Am vazut gaini, closca cu pui, rate, porci, porumbei, iepuri, o capra care in curand va avea un ied, si un miel primit. OAMENII CU ADEVARAT SARACI TREBUIE CAUTATI pentru ca acestia nu cer, nu ies in fata cu mana intinsa, prefera sa munceasca si sa obtina totul prin munca lor. Astfel de oamenii cautam!

Cand am stat de vorba cu familia Chis a trebuit sa insist ca sa imi spuna nevoile lor. Iar atunci cand ti le spun, vorbesc cu atata patos despre vaca si calul care le-a murit. Un cal si o vaca este tot ce isi doresc, este visul lor, este START-ul de care au nevoie pentru a-si reface gospodaria si pentru a avea din nou o sursa de venit. Acum caruta este trasa in fiecare zi de copii acestei familii ca sa aduca apa. Bogdan, unul dintre baietii familiei Chis, abia asteapta sa aiba din nou un cal, sa mearga sa aduca lemne, sa aduca fan, sa castige un banut cinstit din munca lui.

Noi, impreuna putem schimba viata acestei familii! Nu au nevoie de bani sau de alte lucruri. Ei vor un cal si o vaca. Ei vor sa munceasca. Credem ca din nou, noi impreuna, putem schimba si viata acestei familii.

Un  cal costa 2 000 lei (sau 500 de euro), o vaca costa la fel 2 000 lei (sau 500 de euro).

Cei care doriti sa ajutati aceasta familie va rugam sa folositi modalitatile de donatii de mai jos.

Pentru informatii suplimentare:

Email: infosperanta@gmail.com, telefon: 0749 402 098 / 0766 365 833

Modalitati de donatie:
1. Online cu cardul, aici: http://www.sperantapentruromania.ro/doneaza/
2. Prin PayPal, aici: http://www.sperantapentruromania.ro/doneaza/
3. In conturile bancare de mai jos, deschise la BCR, pe numele Asociatiei umanitare ,,Misiunea Speranta pentru Romania”.

VA RUGAM SA SPECIFICATI DESTINATIA DONATIEI: ,,PT CAL SI VACA”.In felul acesta vom sti cum sa diectionam donatia in functie de dorinta dvs.

IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003
IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002
COD SWIFT:RNCBROBU

Cu respect,
Echipa Speranta pentru Romania
www.sperantapentruromania.ro

Sursa: www.sperantapentruromania.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu