Blog de promovări online

vineri, decembrie 05, 2014

Noua serie de detectori AVENAR 4000 de la Bosch ofera o facilitate unica pe piata sistemelor de detectie si avertizare la incendiu

Noua serie de detectori AVENAR 4000 de la Bosch
Divizia Sisteme de Securitate Bosch introduce noua gamă de detectori de incendiu adresabili AVENAR 4000, pentru orice categorie de aplicații, care va fi disponibilă în România începând cu luna ianuarie 2015. Noutatea absolută a acestei noi game o constituie posibilitatea de a monitoriza în timp real nivelul câmpurilor electromagnetice potențial perturbatoare pentru sistemele de detecție și avertizare la incendiu. Această facilitate unică în acest moment pe piața sistemelor de detecție și avertizare la incendiu se numește eSMOG și va fi prezentă la toți detectorii noii game.

Seria de detectori AVENAR 4000 beneficiază în același timp și de tehnologia de analiză denumită ISP (Intelligent Signal Processing), care asigură procesarea continuă a parametrilor senzorilor interni (senzor optic de fum, senzor de temperatură, senzor de monoxid de carbon) prin intermediul unor algoritmi specializați, caracteristici rețelelor neuronale. O parte dintre detectorii noii game dispun și de tehnologia de detecție Dual Ray (analiză comparativă în spectru infraroșu și în spectru albastru a particulelor de fum prezente în camera optică internă a detectorilor). Toate aceste îmbunătățiri garantează cea mai precisă detecție a incendiilor și o rată a alarmelor false apropiată de zero. Conform studiilor de specialitate disponibile, aproximativ 30 la sută dintre alarmele false de incendiu se datorează factorilor perturbatori comuni: praf, abur sau fum de țigară. Tehnologia Dual-Ray asigură eliminarea până la zero a numărului de alarme false generate de acești factori perturbatori.

Clădirile moderne sunt echipate cu sisteme tehnice din ce în ce mai complexe, și în consecință și “poluarea” electromagnetică a acestor structuri este în permanentă creștere. Conform unor studii independente (BRE-Study: “The causes of false fire alarms in buildings - 2014”) se estimează că între 20 și 30 la sută din totalul alarmelor false înregistrate se datorează unor cauze care nu pot fi identificate cu certitudine! O posibilă explicație pentru acestea ar putea fi interferențele electromagnetice, care până în prezent nu puteau fi măsurate fără aparatură specializată. Seria de detectori AVENAR 4000 a fost proiectată având în vedere exact aceste considerente. Modulul electronic al detectorilor a fost complet reproiectat pentru asigurarea unei compatibilități electromagnetice optime, iar opțiunea “eSMOG” oferă instalatorului (și utilizatorului sistemului) date în timp real despre nivelul radiațiilor electromagnetice din imediata apropiere a detectorilor. Această facilitate permite identificarea rapidă și rezolvarea eventualelor probleme în funcționare care pot fi generate de către nivelele ridicate ale câmpurilor electromagnetice perturbatoare.

În acest fel, în timpul instalării / utilizării / operațiunilor de mentenanță, facilitatea “eSMOG” asigură funcționarea stabilă a sistemului și îmbunătățirea performanțelor de detecție a condițiilor de incendiu, prin măsurarea continuă a nivelului de perturbații electromagnetice la nivelul fiecărui detector în parte și furnizarea de informații despre nivelul instantaneu și mediu (în timp) al acestora. Aceste date sunt folosite pentru a avertiza în privința posibilității apariției de alarme false datorate nivelelor crescute de radiație electromagnetică, înainte ca acestea să se producă! Această facilitate reduce considerabil timpul destinat diagnozei și mentenanței sistemelor de detecție incendiu, în ansamblu.

Seria AVENAR 4000 include detectori optici de fum, în spectru IR și dual IR+Blue, detectori multisenzor OT (optic IR și Temperatură) și DOT (dual optic IR+Blue și Temperatură), precum și variantele OTC (optic IR și Temperatură și Monoxid de Carbon) și DOTC (dual optic IR+Blue și Temperatură și Monoxid de Carbon). 

Sursa: Bosch Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu