Blog de promovări online

miercuri, iulie 13, 2016

Perdele transparente pentru orice tip de locuinta

Perdele transparente pentru orice tip de locuinta
In acest articol vrem sa va descriem cateva tipuri de materiale mai speciale folosite in confectionarea perdelelor transparente. In magazinele Diego veti gasi o gama larga de culori, modele, dimensiuni si calitate pentru perdele transparente.

Perdele din Organza
Organza este o stofa subtire care initial a fost manufacturata din matase. Azi se confectioneaza din fibre sintetice, de exemplu din poliester sau nylon, dar materialele de categoria premium sunt facute si azi din matase naturala. Aceste materiale sunt recomandate in primul rand impreuna cu draperii mai fine, de calitate ridicata (tafta, saten etc.).

Organza este un material transparent, subtire, lucios, putin rigid, dar foarte rezistent. Caracterul sau usor rigid se datoreaza firelor rasucite. Se sifoneaza usor, insa datorita capacitatii de mentinere a formei, este un mijloc excelent de decorare interioara.

Organza, la fel ca celelalte materiale textile, este lavabila, dar trebuie tratata cu delicatete. Se spala manual sau la program scurt, la cel mult 30 de grade. Este bine sa se usuce intinsa sau atarnata; sa nu o punem in masina de uscat rufe sau in centrifuga cu multe rotatii/minut, deoarece se sifoneaza. Daca ramane exagerat de uda dupa spalare, sa indepartam de pe ea surplusul de umiditate cu un material puternic absorbant, de ex. cu un prosop. Sa o calcam inca umeda, la temperatura moderata, pentru ca se aduna foarte repede.

Perdele din voal
Voalul este o stofa usoara care se poate produce 100% din bumbac, din amestec de bumbac sau din poliester. Noi o comercializam pe cea din poliester. Denumirea provine din Franta si inseamna val. Textura si aspectul reflecta naturalete, e un material cu o cadere fina. Este mai putin transparenta decat organza: tesatura e mai densa si are un luciu mat. Este alegerea ideala atat pentru locuinta, cat si pentru birou. Confera un aspect elegant ferestrei, estompand razele de lumina. Va recomandam sa utilizati voalul cu aplicatii simple pentru a completa stilul minimalist sau voalul mai sofisticat, modern brodat, pentru incaperile cu caracter. Se intrebuinteaza usor, nu se sifoneaza, dar trebuie calcat.

Perdele din semiorganza
Unul dintre cele mai noi tipuri de perdele, care combina caracteristicile organzei si voalului. Material textil cu cadere lina, mai moale decat organza, dar cu un luciu discret, spre deosebire de voalul mat.

Perdele din sable
Sableul este un material translucid cu tesatura mai densa decat voalul; astfel blocheaza mai puternic lumina. Se intrebuinteaza extrem de usor, nu se sifoneaza.
Perdele din jacard

Denumirea stofei, jacard, se refera la razboiul de tesut dezvoltat de Joseph Marie Jacquard, prin care s-a revolutionat tehnica de tesut cu un ingenios mecanism care selecteaza diferentiat firele de urzeala dupa un "program" inscris pe placute perforate. O astfel de stofa este de exemplu damascul. Caracteristicile principale ale jacardului sunt marimile mari si aspectul complicat. Astfel de modele se pot realiza pe razboaie de tesut, masini de tricotat sau alte masini de fabricare de tesaturi. tesatura jacard este caracterizata de faptul ca marginile aplicatiilor pot fi curbate in orice fel.

Perdeaua de dantela isi traieste epoca de aur de decenii intregi, insa domeniul de utilizare este puternic influentat de inflexibilitatea modelelor si de spiritul pe care il emana. Spre deosebire de stilul traditional, azi si tesaturile jacard sunt caracterizate de modele si cusaturi moderne.

Pentru ca acum stiti care sunt diferentele intre principalele materiale din care sunt confectionate perdelele transparente, va invitam sa intrati in categoria de perdele si sa alegeti modelul preferat pentru casa dumneavoastra.

Sursa: Comunicatedepresa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu