Blog de promovări online

joi, mai 17, 2012

Cusatorii de goblen trebuie apreciati!

Goblen
Foto: www.goblenart.ro
Am avut intotdeauna o admiratie deosebita pentru persoanele muncitoare, organizate, calme, care au rabdarea necesara de a duce la bun sfarsit un proiect pe termen mediu si lung. Printre acestea se numara binenteles si cusatorii de goblen. Pentru cei care nu stiu inca ce inseamna termenul goblen, acesta “este o tapiserie realizata prin impunsaturi ale acului de cusut intr-o panză speciala, de obicei caroiata 10x10, fiecare impunsatura in panza de goblen reprezentand un punct al goblenului. Setul goblen se realizeaza initial dupa o fotografie care este prelucrata in asa fel incat fiecare punct de goblen sa corespunda, cat mai fidel, ca pozitionare si nuanta, unui pixel din fotografie”. (Wikipedia)

Cusatorii de goblen se regasesc in toate categoriile de oameni, barbati sau femei, tineri sau mai putin tineri, oameni simpli sau intelectuali. Cu totii practica aceasta arta (sa nu uitam ca goblenul este considerat o arta) din diverse motive: unii doresc sa isi umple timpul cu ceva frumos si util in acelasi timp, unii creaza goblenuri dorind sa isi rotunjeasca veniturile printr-o activitate in afara serviciului iar unii vor sa isi abata pur si simplu atentia de la problemele de zi cu zi (macar pentru putin timp).

Pentru realizarea unui goblen valoros avem nevoie in primul rand de ata goblen de calitate, cele mai raspandite tipuri de ata goblen fiind dmc si anchor, dar si de panza de calitate, panza Zweigart fiind una foarte folosita in seturile de goblen.

D-voastra ati cusut vreodata goblen?

Un comentariu:

  1. Da, am cusut in ''tineretea'' mea :)))nu e complicat dar poate deveni plictisitor la un moment dat, ai senzatia ca poti face atatea in timpul ala incat ti se pare ca devine o pierdere de vreme...doar daca prin asta iti castigi existenta atunci se pune altfel problema :)

    RăspundețiȘtergere