Blog de promovări online

miercuri, iulie 04, 2012

UNICEF si Realitatea TV: Locul fiecarui copil este in familie!

Danut
Danut
In Romania, sunt mii de copii invizibili. Ei sunt copii care nu pot merge la doctor si la scoala, sunt copii care sunt abuzati sau care nu au acte de identitate, sunt copii care au la randul lor copii. Sunt copii care pot fi parasiti de parintii lor. Locul copiilor este in familie, dar 1 din 10 copii este in pericolul de a fi parasit. Este o cifra dureroasa si care reflecta doar o parte din realitatile din Romania.

Conform datelor din teren, serviciile de prevenire sunt de cel putin 10 ori mai ieftine decat cele de protectie. Cu aceeasi suma de bani putem salva 200 de copii sau putem plati doar ingrijirea unuia singur.

In acest context, UNICEF a inceput anul trecut Proiectul Prima prioritate: niciun copil invizibil  in parteneriat cu Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si Institutiile Prefectului din judetele Bacau, Botosani, Buzau, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui si Vrancea si cu sprijinul Directiei Protectiei Copilului din cadrul Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. In cele 64 de comunitati selectate au fost identificati 12.000 de copii invizibili, iar in acest moment lucram pentru rezolvarea problemelor lor.

In cei doi ani de desfasurare a proiectului, UNICEF impreuna cu partenerii sai lucreaza pentru a dezvolta serviciile de baza din cele 64 de comunitati. Aceasta implica si angajarea unui asistent social in fiecare comunitate, prin prezenta caruia copiii aflati la risc pot fi ajutati la timp. Asistentii sociali impreuna cu actorii locali (primari, medici, asistenti, invatatori si profesori, preoti, politisti) ajuta deja acesti copii invizibili. De exemplu, un asistent social a ajutat un tata sa isi ia acasa copilul parasit de mama intr-un centru de plasament. Fiind inconjurat de dragostea tatalui si a bunicii, Vladut este un copil vesel, care abia asteapta sa mearga la scoala la toamna.

Mai sunt insa multe lucruri de facut si este nevoie de importante resurse financiare pentru ca Proiectul Prima prioritate: Niciun copil invizibil sa poata continua si sa fie extins in beneficiul celor mai vulnerabili copii. De aceea, UNICEF cu sprijinul Realitatea TV organizeaza in perioada 23 iunie – 23 iulie 2012 campania de strangere de fonduri Niciun Copil Invizibil.

Momentul cheie al campaniei este emisiunea Trezeste Romania – Editie speciala in beneficiul UNICEF de vineri, 6 iulie 2012, incepand cu ora 21:00, la Realitatea TV. Andreea Marin Banica, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF Romania, va fi gazda emisiunii. Telespectatorii vor avea ocazia sa cunoasca povestile unor copii invizibili si modul in care ii pot sprijini astfel incat sa poata sa creasca alaturi de parintii lor. Vedete si personalitati publice din diverse domenii vor participa la emisiune pentru a-si arata sustinerea pentru acesti copii. 

Persoanele care doresc sa sprijine copiii invizibili pot:
Trimite un SMS la 8848 in valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, numar valabil in retelele Cosmote, Orange si Vodafone;Pot suna la 0900 900 230, apel in valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, numar gratuit pus la dispozitie de Romtelecom; Pot dona online pe www.unicef.ro; Pot face donatii in contul UNICEF la orice sucursala BRD-Groupe Société Générale (mentionand cod 09).

Pentru mai multe detalii despre Campania Niciun Copil Invizibil vizitati www.unicef.ro si paginile de Facebook SustineUNICEF si UNICEF Romania.

Parteneri media ai campaniei sunt: Adevarul, Weekend Adevarul, Click pentru Femei, Click Sanatate, www.copilul.ro, Comunicatedepresa.ro, Opinia Timisoarei, www.pr-romania.ro si www.csr-romania.ro.

Despre UNICEF
UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor, din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi ale guvernelor.

Sursa: www.unicef.ro

9 comentarii:

  1. Daca nu esti in stare sa cresti si sa ai grija de un bebelus, la ce il mai concepi ?? In ziua de azi exista mii de feluri pt a te proteja.. Nu pot sa inteleg, cum unii oameni au asemenea suflet incat sa chinuie un biet bebelus la inceput de viata..

    RăspundețiȘtergere
  2. eu nu inteleg persoanele fara posibilitati care fac cate 3 4 copii si ii chinuie sau ii lasa pe strazi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Chestiile astea ar trebuii explicate cel mai mult tinerelor mamici de 16-17 ani care se sperie si ii abandoneaza:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Un copil este cel mai nevinovat si sfant lucru de pe planeta.nu inteleg de ce adesea este invinovatit pentru greselile parintilor..;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Este trist ceea ce se intampla in Romania si totul se intampla numai din cauza lipsei de informare mai ales la sate

    RăspundețiȘtergere
  6. Pacat pt ca ar trebui sa fie cei mai importanti din viata noastra.. Pacat k in loc de asta, cei mici devin invizibili..

    RăspundețiȘtergere
  7. sunt multi care fac copii si ii trimit la cersit ca le e lor lene sa munceasca.eu nu as permite asa ceva si as face o lege cu privire la lucrul asta dar cum nu intereseaza pe nimeni nu o sa se faca nimic

    RăspundețiȘtergere
  8. Da' la ce ii mai fac frate?daca stiu ca nu pot avea grija de ei..sunt atatea metode in ziua de azi de protejare..ma indoiesc ca mai e ca pe vremuri..:)

    RăspundețiȘtergere
  9. eu nu ii inteleg pe cei care fac copii si ii abandoneaza.pentru ce ii mai faci daca nu ti doresti ca sunt atatea metode sa te protejezi sau sa nu il faci decat sa il chinui

    RăspundețiȘtergere