Blog de promovări online

sâmbătă, iulie 07, 2012

Viitorul incepe la scoala! CG&GC Hitech Solutions, HP, Microsoft si Intel participa la „Scoala de vara” in Oradea!

CG&GC Hitech Solutions
A treia ediție a proiectului „RE-CREAŢIA DE VARĂ” organizat în cadrul școlii „ Avram Iancu ”, cu clasele I-VIII din Oradea va cuprinde și cursuri de informatică şi aplicaţii informatice destinate educaţiei adresate elevilor şi cadrelor didactice. În acest an, însă, companiile CG&GC HiTech Solutions, HP România, Microsoft România și Intel România și-au unit forțele și sprijină acest proiect de vară, aducând la Oradea câteva dintre cele mai inovatoare soluții educaţionale, precum HP MultiSeat , aplicația Britannica sau Microsoft Learning Suite.

În perioada 9-13 iulie specialiștii CG&GC Hitech Solutions, HPMicrosoft și Intel le vor preda elevilor cursuri despre utilizarea echipamentelor, programelor și a aplicațiilor aduse pentru prima dată în Bihor, la Oradea special pentru această școală de vară. În acest fel elevii vor învăța să folosească programe și aplicații de care vor avea nevoie atât pentru a aprofunda cunoștințele de informatică, dar și pentru a ține pasul cu progresele tehnice și tehnologice.

Cursurile se adresează atât elevilor din clasele primare, cât și celor din claseele V-VIII, fiind organizate în parteneriat cu profesorii școlii Avram Iancu.

De ce copilul tău trebuie să participe la o școală de vară de informatică?
În cadrul acestor cursuri copiii învață să-și dezvolte creativitatea și spiritul de inițiativă, totodată informându-se cu privire la domeniul IT. Copilul tău poate afla de la specialiștii HP, Microsoft și Intel mai multe informații și explicații despre echipamentele tehnice, precum și soluțiile software foarte întâlnite în companii, instituții publice sau în alte diverse organizații.

Scopul acestui proiect este atragerea elevilor într-un program de activităţi diversificate şi atractive pe timpul verii, pentru a-şi petrece timpul liber în mod organizat, util şi plăcut.

Avantajele școlii de vară pentru un cadru didactic:
Specialiștii Microsoft vor prezenta în 10-11 iulie, de la ora 9, avantajele unora dintre cele mai populare programe și aplicații utilizate și în mediul educațional, precum SkyDrive, Microsoft®  Mathematics 4.0, Security Essentials, Microsoft® Academic Search, Math Worksheet Generator, Interactive Classroom sau Windows Live™ Movie Maker 2011.

În ceea ce privește aplicațiile dezvoltate de Intel, ai ocazia să afli luni, 9 Iulie, începând cu ora 10:00, cum te poți folosi de cele mai mari resurse bibliografice de pe internet – aplicația Britannica -. Pentru testarea cunoștințelor de limba engleză aplicația British Council propune o metodă atrăgătoare și interactivă de predare uneia dintre limbile de circulație internațională.

Totodată, în premieră în Oradea consultanții CG&GC HiTech Solutions vor amplasa o stație demo HP MultiSeat în cadrul școlii cu clasele I-VIII „Avram Iancu”. Această soluție creată de HP pentru a veni în ajutorul școlilor unde nu există laboratoare tehnice performante. HP MultiSeat presupune conectarea a 10 sau 20 de utilizatori la o singură unitate centrală, fiecare utilizator având propriul desktop, folosind aplicații diferite.

“Suntem aici să prezentam viitorul educaţiei. Propunem evoluţie prin tehnică şi sperăm sa demonstrăm că prin parteneriate extinse în educaţie facem pasul împreună spre mileniul 3. Esenţa acestui eveniment este că el crează o oportunitate uriaşă pentru a pune în contact în mod constructiv mediul de business, corporatist şi local, şcoala şi societatea civilă din judeţul nostru. De ce?  Pentru că viitorul începe la şcoală, iar copiii reprezintă viitorul nostru, precum şi al judeţului nostru.

Noi, CG&GC HiTech Solutions, HP, Microsoft  şi Intel, suntem convinşi că evoluţia o realizăm cu ajutorul tehnologiei şi al evoluţiei tehnice în educaţie. Acest parteneriat are şansa de a conexa viitorul cu evoluţia tehnică. Obiectul nostru de activitate este viitorul iar acum vorbim de viitorul copiilor nostri. Educaţia trebuie susţinută în mileniul 3 pentru a fi racordata la ceea ce se intâmplă în exterior.”, a declarat Adina Nicoleta RADA, Director General CG&GC Hitech Solutions SRL.

Mulțumim partenerilor media pentru promovarea acestui proiect: Kiss fm, Bihon.ro și capitalul.ro. 

Despre CG&GC Hitech Solutions S.R.L.
CG&GC HiTech Solutions deține un portofoliu complet de soluții integrate IT&C – hardware și software – și o gamă largă de servicii dedicate clienților: consiliere profesională în vederea achiziționării echipamentelor, perifericelor şi software-ului, analiza costului total de exploatare, service autorizat și mentenanță, consultanţă financiară, analiză de business, soluții de securitate și comunicații.

Sursa: www.cg-hitech.ro/portal

2 comentarii:

  1. foarte tare,ma bucur ca mai exista oameni care sunt interesati sa ajute copiii cu anumite cursuri

    RăspundețiȘtergere
  2. interesant cred ca vor fi multi parinti interesati sa isi duca copiii la astfel de cursuri

    RăspundețiȘtergere