Blog de promovări online

luni, ianuarie 21, 2013

2% pentru hrana calda oferita copiilor din Centrul Social Sf. Dimitrie

Centrul Social Sf. Dimitrie
Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoană fizică, poate alege să direcționeze 2% din impozitul pe venit datorat statului către o organizație neguvernamentală.

Anul trecut, acest mic procent a însemnat foarte mult pentru noi. Cei 48.482,58 RON ne-au ajutat să continuăm, într-o perioadă grea, cele două programe sociale ale Fundației, dedicate copiilor din Centrul de zi și tinerilor cu dizabilități din atelierul protejat Deco Art.

35 de copii care au nevoie de ajutor educativ, social, psihologic vin zilnic la Centrul social Sf. Dimitrie. Acești copii primesc zi de zi hrană caldă, iar efortul financiar al Fundației pentru cele 1400 de mese și gustări oferite lunar copiilor este de aproximativ 8000 de lei. Procentul de 2% pe care ni-l dăruiți ne poate ajuta să acoperim dacă nu totul, măcar o parte din aceste cheltuieli. Vă mulțumim.

2% - Informații ajutătoare
În funcție de sursa dumneavoastră de venit, puteți completa Declarația 230 (pentru venituri din salarii) sau Declarația 200 (pentru venituri din alte surse); rubrica “Suma” nu trebuie completată, o va face inspectorul fiscal.

Data până la care puteți depune formularele este 25 mai 2013. Acestea pot fi trimise prin poștă (recomandată) sau depuse la Registratura Administrației Financiare de sector..

Datele de identificare ale Fundației sunt: Fundația Sf. Dimitrie; Cod fiscal – 9164120; Cont IBAN – RO50RNCB0082044168720001 - BCR Unirea 

Fundaţia Sf. Dimitrie derulează două programe majore de servicii sociale: Centrul Social pentru Copii (Certificat de acreditare nr. 0005264 / 2008 Eliberat de Comisia de Acreditare a Furnizorilor de Servicii Sociale a Municipiului Bucureşti) si Unitatea protejată pentru tineri cu dizabilităţi Deco Art (Autorizaţie nr. 168 / 2007 Eliberată de Autoritatea  Naţională pentru Persoanele cu Handicap). Din 1998, Centrul a ajutat, social si educaţional, peste 2500 de copii (intre 6 si 14 ani), provenind din medii defavorizate sau dezorganizate, şi familiile acestor copii. Unitatea protejată Deco Art funcţionează din anul 2007, oferind, în prezent, locuri de muncă unui număr de 8 tineri cu dizabilităţi, care, într-un cadru securizant şi adaptat nevoilor lor speciale, creează obiecte din lut şi carton, toate manual, folosind materiale naturale şi tehnici tradiţionale.

Sursa: www.fundatiasfantuldimitrie.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu