Blog de promovări online

vineri, februarie 15, 2013

Florentina Opris ii invata pe copiii si varstnicii Centrului Generatii despre alimentatia sanatoasa

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei
Florentina Opris, gazda emisiunii “Sport, dieta si o vedeta”, a fost invitata sa discute despre hrana sanatoasa si accesibila financiar cu varstnicii si copiii, beneficiari ai Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a organizat un seminar despre solutii accesibile pentru stil de viata sanatos adresat copiilor si varstnicilor beneficiari ai Centrului Comunitar Generatii din Bucuresti.

Pornind de la dictonul “alimentele sa va fie medicamente”, invitata a fost Florentina Opris, realizatoarea emisiunii "Sport, Dieta & o Vedeta" difuzata la postul Prima TV.

Ideea evenimentului i-a apartinut Magdei Circu, “voluntar de profesie” in programul Fundatiei Vodafone la Centrul Comunitar Generatii. Impreuna cu varstnicii, copiii si tinerii, beneficiari ai Centrului, Magda realizeaza ateliere de gatit si lectii de bune maniere.

“Pentru ca-i iubesc pe copiii nostri de la Generatii am ales sa promovez si sa le vorbesc in cadrul fiecarui atelier de gatit despre binefacerile alimentatiei sanatoase. Cu toate acestea, nu reuseam de fiecare data sa-i fac sa inteleaga importanta consumului de produse sanatoase. In sprijinul meu am invitat-o pe Florentina Opris, prezentatoarea emisiunii "Sport, Dieta & o Vedeta" sa le vorbeasca deschis despre cat de usor si accesibil este ai o alimentatie corecta. Prezenta ei s-a dovedit a fi o idee foarte buna  pentru ca i-a cucerit pe copii cu dragoste, cu rabdare si energia pozitiva de care a dat dovada in timpul discutiilor”, a spus Magda Circu, voluntar al Centrul Comunitar Generatii in programul Fundatiei Vodafone.

Pe parcursul evenimentului, copiii si varstnicii au putut afla care sunt alimentele importante pentru meniul fiecarei zile, in ce mod se pot asocia corect fructele, painea si carnea, si cat este de necesara miscarea in eliminarea toxinelor din organism.

Seminarul de stil de viata sanatos a prezentat alimente de sezon, produse in Romania, accesibile financiar beneficiarilor Centrului si familiilor acestora.

Copiii au primit si idei pentru un meniu sanatos la pranzul servit gratuit la cantina sociala a Centrului Generatii. Cantina, utilitata cu echipament modern de Fundatie, este doar unul dintre proiectele sociale de zi cu zi ale Centrul Comunitar Generatii. 

Deschis in urma cu cinci ani, in incinta Colegiului UCECOM “Spiru Haret” din Sectorul 6, centrul isi doreste sa vina in intampinarea nevoilor varstnicilor, tinerilor, copiilor si familiilor acestora din comunitate intr-o abordare “intergenerationala”, noua si unica in Romania.  In medie, circa 50 de persoane de toate varstele participa zilnic, in functie de propriile nevoi, la activitatile sociale, recreative si artistice organizate de echipa centrului cu sprijinul a numerosi voluntari: programe de tip after-school (lectii de limbi straine, matematica, gramatica limbii romane sau chimie), ateliere de pictura, cursuri de calculator, ore de gatit, lectii de dans, corul Centrului sau punerea in scena a unor piese de teatru “intergenerationale”.

In atmosfera vesela si dinamica, plina de optimism, varstnicii reusesc sa uite de singuratate, se simt utili sprijinindu-i pe cei mici si invatandu-i lucruri noi.

Echipa „Generatii” organizeaza anual o tabara si diverse excursii in care copiii, tinerii si varsticii participa, leaga prietenii si petrec clipe pe care altfel nu si le-ar putea permite. 

Cu sprijinul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei si al L’Oreal  Romania, in cadrul Colegiului UCECOM “Spiru Haret”,  a fost deschis „Coaforul Sperantei”, locul unde varstnicii sunt tunsi si coafati gratuit  de tineri viitori stilisti, iar pret de cateva momente acestia se pot simti rasfatati si pretuiti in ciuda varstei inaintate.

Detalii pe http://www.fpmr.ro/index.php?page=centrul-comunitar-generatii  si http://www.centrulgeneratii.blogspot.ro/

Despre Fundatia Principesa Margareta a Romaniei
Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este o organizatie neguvernamentala, apolitica si nonprofit fondata de Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei si de Majestatea Sa Regele Mihai. Fundatia dezvolta proiecte durabile in domeniul educatiei, dezvoltarii comunitatii, societatii civile si culturii, proiecte care contribuie la reinnoirea spirituala si sociala a Romaniei. Beneficiarii Fundatiei sunt copii, tineri, varstnici si familiile lor, persoane aflate in dificultate.

Sursa: www.fpmr.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu