Blog de promovări online

marți, martie 19, 2013

Bosch: Cu termodetectorul PTD 1 se pot detecta locurile cu izolatie deficitara din casa

Termodetectorul PTD 1
Indiferent dacă este vorba despre un loc izolat defectuos, o fereastră neetanşă sau despre pericolul de apariţie a mucegaiului – datorită noului termodetector PTD 1 de la Bosch pot fi stabilite rapid locurile critice din casă. Utilizatorul nu are nevoie de cunoştinţe prealabile speciale despre punţile termice, mucegai şi izolaţie eficientă energetic. Aparatul inteligent de la Bosch măsoară atât temperatura suprafeţei pereţilor şi obiectelor, temperatura ambiantă şi umiditatea aerului din casă, cât şi determină dacă este nevoie să se acţioneze.

Cu ajutorul lui PTD 1, utilizatorul verifică dacă totul este bine izolat sau dacă sunt necesare lucrări suplimentare. Aparatul de măsură este uşor manevrabil, având o greutate de numai 300 de grame şi face din analiza pereţilor, radiatoarelor şi a tocurilor de ferestre o îndeletnicire utilă şi uşor de realizat. Dacă se doreşte analizarea mai precisă a unui anumit loc, termodetectorul este îndreptat spre obiect, unde emite puncte laser roşii în formă de cerc şi începe măsurarea. În total, trei senzori şi software-ul patentat de Bosch asistă şi evaluează extrem de rapid rezultatul măsurătorii.

Diagnosticul este explicit: la fel ca la un semafor, se aprinde lumina verde, galbenă sau roşie. La lumina verde, utilizatorul este informat că nu există „Niciun risc“. Dacă se aprinde LED-ul galben, diagnosticul este de „Risc crescut“. Dacă se aprinde lumina roşie, este necesară o nouă izolaţie sau alte măsuri, deoarece în acest caz există un „Risc major“.

Asistenţă tehnică în trei moduri diferite
PTD 1 realizează măsurarea şi evaluarea în trei moduri: în primul mod, aparatul măsoară temperatura suprafeţei pereţilor şi a obiectelor. Astfel se poate stabili, de exemplu, dacă instalaţia de încălzire mai funcţionează corect. În al doilea mod, termodetectorul depistează căldura pierdută prin izolaţia defectuoasă. Sunt înregistrate diferitele valori ale temperaturii, pentru a identifica locurile în care se pierde căldura. Aparatul depistează şi acele locuri în care poate apărea mucegaiul. În cel de-al treilea mod de funcţionare se măsoară atât temperatura ambiantă sau temperatura suprafeţelor, cât şi umiditatea aerului.

Pentru obţinerea valorilor măsurate ideale, ar trebui să se respecte o distanţă de măsurare de un metru între termodetector şi obiectul sau peretele respectiv. În cazul respectării acestei condiţii, domeniul de măsurare va fi clar vizibil sub forma unui cerc laser pe perete şi pe obiect, iar utilizatorul va sesiza exact ceea ce măsoară. Termodetectorul este alimentat cu energie de la două baterii AA uzuale din comerţ: se introduc simplu bateriile în aparat şi se poate începe măsurătoarea. 

Sursa: Bosch Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu