Blog de promovări online

joi, aprilie 18, 2013

Bilant GastroPan 2013 - Cea mai mare expozitie de profil din Romania

Expo GastroPan
Ediţia a cincea a expoziţiei internaţionale GastroPan a atras aproximativ 20.600 de vizitatori aflaţi în căutarea celor mai noi şi eficiente soluţii de dezvoltare pentru afacerile de profil. Pe o suprafaţă de 10.000 mp şi-au expus ofertele 132 de expozanţi din 24 de ţări, programul fiind îmbogăţit de numeroase demonstraţii practice susţinute de cei mai talentaţi specialişti români şi străini, dar şi de competiţii la care au participat peste 150 de brutari, cofetari şi bucătari.

Dezvoltarea expoziţiei faţă de anul trecut arată că, deşi industria de profil este serios afectată de criză, operatorii şi producătorii din domeniu s-au arătat extrem de interesaţi să găsească soluţii de relansare a afacerilor. Furnizorii din domeniu au răspuns nevoilor adaptându-şi ofertele la realităţile pieţei actuale şi oferindu-le partenerilor soluţii şi tehnologii capabile să îi ajute să străbată această perioadă dificilă.

Comparativ cu ediţia din 2012, anul acesta la GastroPan a crescut suprafaţa de desfăşurare cu 65%, numărul expozanţilor cu 24% şi numărul vizitatorilor cu 46%. Numărul ţărilor reprezentate la standurile expoziţiei a crescut cu 50%, în timp ce suprafaţa medie a standurilor ocupate a crescut cu 62%. Mai mulţi expozanţi au susţinut la standurile proprii numeroase demonstraţii practice pentru a-i convinge pe vizitatori de eficienţa tehnologiilor, echipamentelor şi ingredientelor expuse. Pe tot parcursul expoziţiei 20 de maeştrii artizani talentaţi au susţinut demonstraţii de modelare în zahăr, ciocolată, turtă dulce sau marţipan, de sculptură în legume şi fructe, show-uri de gătit şi sesiuni de decorare a torturilor.

Zona de concurs din cadrul expoziţiei a constituit una din principalele atracţii ale evenimentului. Cei mai talentaţi brutari, cofetari şi bucătari şi-au etalat talentul zilnic, pe o suprafaţă de 1.000 mp prezentând cele mai deosebite pâini, produse de patiserie, torturi, platouri culinare sau piese artistice din aluat, ciocolată, zahăr, fructe şi legume. La cele 9 categorii de concurs s-au întrec 150 de brutari, cofetari şi bucătari, iar cele mai mari premii au fost trofeele pentru Pâinea, Tortul şi Îngheţata Anului 2013.

Expoziţia GastroPan şi-a consolidat astfel poziţia de eveniment de referinţă în industria de panificaţie, cofetărie şi alimentaţie publică. Organizatorii ţin să mulţumească tuturor expozanţilor, vizitatorilor, asociaţiilor de specialitate, concurenţilor, membrilor juriului şi partenerilor care au susţinut desfăşurarea acestui eveniment! În curând vom reveni cu detalii despre următoarea ediţie a expoziţiei.

Câştigătorii Concursurilor GastroPan: cei mai buni brutari, cofetari şi bucătari!

PÂINE (P1)
I. ADRIANA BOLGIU SNC – Urlați
Castigatori GastroPanII. MADEXPORT SRL – Sfântu Gheorghe
III. PRIMULA SRL – Sânmartin

CREAȚIE ARTISTICĂ ÎN ALUAT (P2)
I. MADEXPORT SRL - Sfântu Gheorghe
II. ELDI BRUTĂRIA SRL – Agrișteu
III. PÎSLARU SRL – Roata de Jos

PATISERIE (P3)
I. ELDI BRUTĂRIA SRL – Agrișteu
II. ANA PAN SA – București
III. MADEXPORT SRL - Sfântu Gheorghe

TORT (C1)
I. MAGIC ROYAL SRL – București
II. ANA PAN SA – București
III. SENSATION CAKE – Brașov

CREAȚIE ARTISTICĂ ÎN COFETĂRIE (C2)
CIOCOLATĂ
I. DIOMARZIPAN - Sfântu Gheorghe
II. MOHAMED FATHY – București
III. POEM CAFFE – Brăila

ZAHĂR
I. DELICE INTERNATIONAL – Câmpina
II. MELCAT COM IMPEX SRL – București
III. DELICE INTERNATIONAL – Câmpina

MARȚIPAN
I. ANA PAN SA – București
II. VĂTĂMĂNIUC MARIANA - Botoșani
III. AMERICAN DESSERTS – Oradea

GELATERIE (C3)
I. LA ANGELA – Târgu Mureș
II. REGHINA PRODIMPEX SRL – Cluj-Napoca
III. KRYS-LUKYS SRL – Șimleu Silvaniei

SCULPTURĂ ÎN FRUCTE ȘI LEGUME (G1)
I. GASTROHELP CATERING – Constanța
II. CASA KRAUS – București
III. ȘCOALA BELLA ITALIA – Brăila

* Categoriile „Platouri Preparate Reci” (G3) şi „Cupa de Cristal a Bucureştiului în Arta Culinară” (G2) au fost organizate de către Asociaţia Euro-Toques România şi respectiv Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT).

Lista câştigătorilor la aceste categorii va fi publicată pe www.gastropan.ro.

Sursa: Daniel Maior, Manager PR GastroPan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu