Blog de promovări online

joi, aprilie 18, 2013

Campania Cosul cu alimente

Asociatia Sansa Ta
Asociatia SANSA TA, merge mai departe cu proiectul social “Cosul cu Alimente”, in perioada 2012-2015.

Proiectul presupune infiintare unei cos social in scopul ajutorarii familiilor nevoiase cu copii multi, care nu au posibilitati de intretinere. 

Pana in prezent, au beneficiat de acest proiect peste 120 de copii din familii sarace si din centre de tip familial din judetele Prahova, Dambovita, Ilfov si din Bucuresti.

Obiectivele proiectului sunt multiple: o sanatate mai buna pentru copii si parinti prin prevenirea bolilor cauzate de lipsa hranei sau igiena necorespunzatoare; ajutor material pentru persoanele considerate „cazuri sociale”; prevenirea abandonular scolar; sprijin pentru integrarea copiilor si prevenirea discriminarii copiilor in scoli si gradinite pe motivul lipsei unei alimentatii corespunzatoare, etc.

In continuare, vor beneficia de program 30 de familii din Bucuresti, din localitatea Buftea si comunele invecinate (Buciumeni, Flamanzeni, Atarnati) si 3 adaposturi sociale - centre tip familial pentru copii, in care sunt crescuti copii orfani sau/si provenind din familii destramate, precum si copii ai strazii din Bucuresti.  

Familiile care vor beneficia de acest program vor fi selectate riguros; echipa noastra de consilieri sociali va intocmi dosare sociale pentru fiecare familie in parte pentru a analiza situatia lor sociala. Pe langa asigurarea unei igiene corespunzatoare, prin acest program urmarim ca familiile nevoiase sa fie sprijinite prin consiliere pshiologica si  sociala in scopul asigurarii educatiei in ceea ce priveste sanatatea si igiena alimentatiei. De asemenea, beneficiarii proiectului vor primi si bunuri materiale, precum  alimente, haine, etc., prin contributia oamenilor darnici, cu suflet.

Ne dorim sa atragem companii, persoane fizice sa sustina acest proiect de responsabilitate sociala, prin furnizarea de alimente pentru cosul social de alimente.

Asociatia SANSA TA, este o organizaţie non-guvernamentala, ce şi-a propus drept scop ajutorarea celor aflaţi în nevoie. Printre activitătile Asociatiei SANSA TA, proiectul “Cosul cu alimente” are drept scop acordarea unei sanse copiilor lipsiti de hrana. Un alt proiect social pe care il desfasuram in aceasta perioada este proiectul “Pentru o Viata Curata”, ce presupune infiintarea unei spalatorii sociale in orasul Buftea in scopul ajutorarii familiilor si copiilor lipsiti de cele mai elementare resurse de curatenie.

Alatura-te proiectului! Pentru ca si tu poti oferi suport afectiv si material unui copil care are nevoie de harna. Poti sa te implici în proiect pentru ca impreuna sa putem darui speranta la o viata mai buna si mai sanatoasa si sa contribuim, astfel, la imbunatatirea conditiilor de viata a celor saraci.

Ce trebuie să fac?
Fii voluntar pentru consilierea familiilor care beneficiaza de cosul cu alimente; Doneaza alimente neperisabile (mălai, făină, zahăr, orez, paste făinoase, conserve, apă, etc.), detergent, haine, bani, pentru buna desfasurare a proiectului; Daca ai un frigider, aragaz, vase de bucatarie sau orice obiect casnic folositor satisfacerii nevoilor primare si vrei sa iti cumperi altul nou, poti sa il donezi pe cel vechi; Doneaza o suma cat de mica; fiecare banut poate aduce o zi de viata in plus.

De ce acest proiect?
În primul rând, pentru a oferi o raza de fericire si sanatate unor copii care nu cunosc  latura unei famili cu o alimentatie corespunzatoare si sa prevenim impreuna bolile care apar din acesta cauza. Copiii din familii foarte sarace care trăiesc în localităţi rurale, izolate au o situaţie financiară precara, iar ajutorul nostru este foarte important pentru ei.

Beneficiari: persoane provenite din comunitati defavorizate din orasul Bucuresti, Buftea (comunele invecinate - Buciumeni, Flamanzeni, Atarnati), copii din centrele de tip familial care gazduiesc spre crestere si educatie copii orfani sau parasiti.

Scopul proiectului:
·         Imbunatatirea conditiilor de sanatate ale acestora;
·         Scaderea riscului de imbolnavire datorat lipsei de hrana;
·         Sprijin pentru integrarea copiilor in comunitate;
·         Prevenirea discriminarii copiilor in scoli si gradinite.

In functie de succesul pe care il va avea proiectul pilot, Asociatia Sansa Ta, intentioneaza sa extinda proiectul si sa deschida mai multe astfel de cosuri cu alimente, si in alte localitati, in functie de nevoile fiecarei zone.

Sursa: Asociatia Sansa Ta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu