Blog de promovări online

miercuri, iunie 05, 2013

Statii de beton

Statii beton
Foto: www.italiastar.ro
Partile componente ale unei instalatii de producere a betonului sunt in general urmatoarele: silozul de ciment, depozitul de agregate, cantare de flux  pentru materia prima, instalatie de amestecare-malaxare, sisteme de alimentare respectiv de golire a cuvei de preparare, instalatie de dozare var lichid.

In cele ce urmeaza va propunem un sistem modular, care se adapteaza perfect oricaror nevoi si cerinte ale pietei.

Silozurile de ciment pot fi vertical si, prin urmare, fixe, respective orizontale-acestea din urma se pot incarca si transporta la locul unde este nevoie de ele (eventual pe santier). Silozurile orizontale Eurosilo, recomandate de Italia Star imbina avantajos capacitatea de depozitare cu un sistem integrat de comenzi care usureaza exploatarea silozurilor de acest fel. Silozurile vertical Silmatic sunt realizate pe structura silozurilor monobloc, adaptate pentru a sustine sisistemul automat de cantarire, in vederea usurarii verificarii stocurilor de ciment in siloz. Ambele tipuri de silozuri au sisteme de dozare in mod special concepute pentru a asigura precizie in realizarea retetelor de fabricatie. Silozurile vertical sunt concepute sa functioneze cu statii de tip Tecnomix pentru prepararea betonului in sistem fix sausemimobil.

Statiile de preparare a betonului tip Tecnomix incorporeaza ani  de experiente in domeniu, fiind perfect adaptate pentru a obtine productivitate maxima cu minim de consum fiind, de asemenea fiabile si eficiente. Un parametru important in estimarea productivitatii acestui tip de statii il reprezinta capacitatea cuvei de amestecare, care pentru sistemele fixe este de obicei intre 36 si 48 mc. Bratul malaxor poate fi mobil, si, in acest caz, se pliaza in interiorul cuvei, ceea ce permite transportarea cuvei si a bratului in acelasi mijloc de transport, micsorand simtitor costurile legate de eventual relocare a statiei intr-o zona convenabila. Din punctul de vedere al eficientei, al scaderii costurilor cu transportul betonului, al eliminarii cantitatilor de beton ramase dupa turnare, cea mai eficienta metoda este amplasarea statiilor in perimetrul santierului unde este necesar betonul.  Acest criteriu face ca statiile de beton de productie tip Tecnomix 3 sa fie “vedeta” seriei. In general , capacitatea de lucru variaza in jurul a 50 mc/h, dar in eventualitatea in care se allege variant cu livrarea amestecului ciment-aditivi-agregate in forma uscata si malaxare cu apa in autobetonierele de transport, productivitatea statiei se dubleaza prin eliminarea timpului de curatare a statiei.

Instalatiile pentru var lichid produse de firma SAMI si comercializate de Italia Star, sunt cele mai performante in domeniu asigurand o dozare riguroasa precum si o omogenizare buna a materialelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu