Blog de promovări online

vineri, iulie 19, 2013

Concursul foto si video „Vreau o Romanie mai curata!” - editia a cincea

Programul de cooperare elvetiano-roman
Editia din acest an a concursului “Vreau o Romanie mai curata!”, organizata de ECOTIC si Hotnews.ro, se desfasoara in perioada 15 iulie – 30 august, oferind publicului posibilitatea de a inscrie in concurs imagini cat mai sugestive privind actiuni de protectie a mediului sau exemple negative in acest domeniu. De asemenea, organizatiile non-profit sunt invitate sa promoveze activitatile initiate pentru incurajarea protectiei mediului si revalorificarii resurselor. 

Concursul se inscrie intr-o serie de activitati desfasurate de ECOTIC si Ateliere fara Frontiere in Proiectul co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa

Proiectul elvetian, denumit „RRResponsabil: fii responsabil, fii solidar – Redu, Reutilizeaza, Recicleaza , oferind o noua sansa persoanelor dezavantajate” se desfasoara in perioada 01.07.2013 – 30.06.2014, in organizarea ECOTIC si Ateliere fara Frontiere si cu sprijinul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice.

Obiectivele acestui proiect sunt indreptate spre educatia si sensibilizarea publicului tinta privind colectarea selectiva si managementul responsabil al deseurilor, reutilizarea ca mijloc de prelungire a duratei de viata a produselor si echipamentelor electrice, reciclarea, dar si prevenirea poluarii, consumul si productia responsabila.

Participarea la imbunatatirea politicilor publice in domeniul dezvoltarii durabile si a protectiei mediului, cresterea vizibilitatii si credibilitatii ONG-urilor de mediu si cresterea capacitatii lor organizationale si operationale reprezinta alte obiective importante ale proiectului.

„Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice este un sustinator al proiectului „RRResponsabil: fii responsabil, fii solidar – Redu, Reutilizeaza, Recicleaza, oferind o noua sansa persoanelor dezavantajate”, implementat de catre Asociatia ECOTIC si Ateliere fara Frontiere. Consider ca asumarea unui rol activ al societatii civile si participarea cetatenilor intr-un numar foarte mare la acest tip de actiuni sunt elemente esentiale pentru imbunatatirea conditiilor de mediu si de viata din Romania, pentru sensibilizarea si educarea populatiei in general. Guvernul are obligatia sa actioneze pentru sanatatea mediului in care traim, insa, in acelasi timp, fiecare din noi, la nivel individual, trebuie sa facem eforturi pentru a pastra si transmite generatiilor viitoare ceea ce avem mai bun”, a afirmat Secretarul de Stat din Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Elena Dumitru.

Prima activitate desfasurata sub umbrela proiectului elvetian este reprezentata de concursul “Vreau o Romanie mai curata!”, desfasurat pe platforma www.hotnews.ro.
Concursul se desfasoara pe doua sectiuni.

In sectiunea dedicata ONG-urilor se vor inscrie organizatiile care au avut activitate in domeniul protectiei mediului in perioada iunie 2012 – iunie 2013. Un ONG poate inscrie in concurs maxim 3 proiecte distincte. Se vor inscrie imagini si materiale video care evidentiaza activitatile desfasurate pentru a proteja mediul inconjurator.

In cea de-a doua sectiune se vor inscrie persoane fizice care vor propune  exemple pozitive sau negative legate de protectia mediului prin imagini sau foto/reportaje. Chiar daca sunt exemplificate activitati ale unor persoane juridice, altele decat ONG-uri, acestea vor fi inscrise in sectiunea dedicata publicului larg.

Juriul concursului va evalua lucrarile inscrise, desemnand castigatorii celor doua sectiuni. Acestia vor fi anuntati pana in data de 03 septembrie 2013.

Premiul pentru sectiunea dedicata ONG-urilor, oferit de ECOTIC, consta in echipamente IT in valoare de 900 euro + TVA (un laptop, un videoproiector si un ecran de proiectie) oferite unui singur castigator.

Premiile pentru sectiunea dedicata publicului larg, oferite de ECOTIC,  vor rasplati cel mai original exemplu pozitiv si  cel mai impresionant exemplu negativ in domeniul protectiei mediului.  Premiile constau  in echipamente electronice in valoare de 450 euro + TVA (o camera foto  si o imprimanta pentru poze). 

Sursa: www.ecotic.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu