Blog de promovări online

joi, septembrie 19, 2013

Bosch planifica deschiderea a doua noi fabrici in Rusia

Bosch planifica deschiderea a doua noi fabrici in Rusia

Divizia Bosch Termotehnică a pus piatra de temelie pentru un nou centru de producţie în cadrul celui deja existent din Engels, Rusia. Centrul, construit pe 8.000 de metri pătraţi va produce boilere industriale şi centrale termice murale convenţionale. Pentru deschiderea acestui centru, concernul german va investi aproximativ 20 de milioane de euro. Dacă totul merge conform planului, până în anul 2016 vor fi disponibile aproximativ 190 de noi locuri de muncă. Centrul de producţie din Engels include deja diviziile Bosch Automotive Aftermarket, Gasoline Systems, Diesel Systems şi Scule electrice. În plus, noul sediu central din Moscova al companiei va fi finalizat în a doua jumătate a anului 2013. Compania a investit peste 100 de milioane de euro în acest proiect de construcţii.

O nouă fabrică pentru tehnologia auto în Samara 
Grupul Bosch a demarat lucrările de construcţie şi pentru un nou centru de producţie pentru tehnologie auto în Samara, Rusia. Până în anul 2015, furnizorul de tehnologie şi servicii va investi aproximativ 40 de milioane de euro în noul centru de producţie. Clădirile construite în această etapă vor avea aproximativ 15.000 de metri pătraţi şi vor cuprinde spaţiul de producţie, administraţie, depozitele, infrastructura tehnică şi o cantină. Centrul în sine va avea o suprafaţă totală de aproximativ 200.000 de metri pătraţi. Lucrările de construcţii vor începe în 2013. Până la sfârşitul anului 2017, Bosch intenţionează să angajeze peste 500 de persoane în noul său centru din Samara.

Compania intenţionează să mute trei divizii operaţionale în noul centru de producţie: Sisteme de control al şasiului, Demaroare şi alternatoare şi Sisteme diesel. Acestea vor produce, în principal, tehnologii auto, sisteme antiblocare la frânare şi alternatoare pentru piaţa locală. La aceste produse se vor alătura mai târziu demaroarele şi injectoarele common-rail pentru autovehicule comerciale. Prin această acţiune, Bosch îşi urmează strategia de extindere a prezenţei mărcii pe piaţa internaţională. „Rusia reprezintă o piaţă de creştere importantă pentru Bosch. Prin înfiinţarea unui centru de producţie local putem utiliza mai bine oportunităţile pieţei ruse şi, astfel, ne putem extinde prezenţa în Europa de Est”, a declarat Gerhard Pfeifer, preşedintele companiei regionale din Rusia. „În plus, datorită faptului că se află în zona din sud-estul Europei care aparţine Rusiei, Samara reprezintă poziţia perfectă din care ne putem servi clienţii locali.”

Compania Bosch este prezentă în Rusia din anul 1904. Acest lucru înseamnă că Rusia a fost una dintre primele ţări din afara Germaniei în care a fost înfiinţată o organizaţie de vânzări. În prezent, Grupul Bosch produce scule electrice, piese auto, sisteme de propulsie cu aprindere prin scânteie, tehnologie de ambalare şi electrocasnice în centrele din Engels, Tolyatti şi Sankt Petersburg. După Engels, Samara va fi al doilea centru de producţie Bosch din Rusia care va realiza tehnologii auto. 

Sursa: Bosch Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu