Blog de promovări online

joi, septembrie 12, 2013

Eleganta jaluzelelor de lemn

Jaluzele de lemn
Traditia utilizarii jaluzelelor de lemn pentru protejarea de soare a golurilor de fatada sau a ferestrelor are o vechime mare in Romania, mai ales in zona Transilvaniei, unde influenta culturii si modului de viata vestic, este mai mare decat in celelalte regiuni. Treptat, avantajele conferite de umbrirea cu ajutorul jaluzelelor de lemn, au explicat raspandirea acestui tip de sisteme de protectie impotriva soareloui si in celelalte zone ale tarii. Materialul din care erau confectionate initial, genera cateva probleme, in special din punctul de vedere al fiabilitatii si al posibilitatii de igienizare, ca si in ceea ce priveste mentenanta.

Firmele specializate in astfel de jaluzele propun variante lucrate din lemn de tei canadian sau bambus, pentru care, la o intretinere corecta, durata de viata si aspectul se conserva o perioada indelungata de timp.

Produsul se adreseaza in special locuintelor in care materialele naturale se impletesc armonios, si pentru care, folosirea jaluzelelor din materiale sintetice ar fi  in totala discrepanta cu ambientul format. Totodata , printre amatorii de astfel de jaluzele se afla persoanele care isi doresc un mediu de viata cat mai lipsit de materiale sintetice, fie datorita unor intolerante de genul alergiilor, fie ca urmare a unei decizii liber alese tocmai pentru a preveni instalarea acestor alergii. Daca luam in considerare temperaturile la care sunt supuse acest tip de sisteme de umbrire, precum si durata in care acestea sunt supuse la temperaturi ridicate, neplacerile cauzate de materialele plastice nu sunt doar niste "povesti cu zmei".

Sistemele propuse de jaluzele pot regla cantitatea de lumina care trece catre camera, fie prin ridicarea sau coborarea lor cu ajutorul firului, fie prin reglarea unghiului de inclinare al lamelelor cu ajutorul baghetei sau prin alegerea latimii lamelelor folosite.

Cantitatea de caldura pe care o inmagazineaza  acest tip de jaluzele  si pe care, implicit o cedeaza catre camera, este cu mult mai mica decat pentru oricare alt tip de material.

Pentru detalii si comenzi, reprezentantii Shadeon- shading systems, va asteapta pe site-ul firmei si la toate numerele de telefon afisate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu