Blog de promovări online

marți, septembrie 03, 2013

Sytronix DFEn 5000, sistemul Bosch Rexroth de control al presiunii si al debitului cu turatie variabila, reduce consumul de energie al preselor cu pana la 80 la suta

Sytronix DFEn 5000
Dispozitivele de acţionare cu turaţie variabilă pentru pompe Rexroth Sytronix sunt alcătuite dintr-un amplu sistem modular de pompe, din motoare cu regulatoare electronice, precum şi software-ul aferent, dependent de caracteristicile ciclului şi de configuraţie. Acţionările cu turaţie variabilă pentru pompe pot reduce consumul de energie pentru cele mai diverse aplicaţii cu un procent cuprins între 30 şi 80 la sută. Sistemul cu turaţie variabilă pentru pompe Sytronix DFEn 5000 este un membru al acestei game de produse, având la bază sistemul eficient de control al presiunii şi debitului DFE. În combinaţie cu un convertizor de frecvenţă, sistemul reprezintă o soluţie dinamică şi extrem de rentabilă pentru controlul debitului şi presiunii uleiului. 

Sistemul de control în buclă închisă Sytronix DFEn 5000 este format dintr-o pompă cu pistoane axiale, cu cilindree variabilă, acţionată de un motor standard asincron cu convertizor de frecvenţă. Sistemul electronic digital integrat calculează turaţia optimă pentru întregul sistem de acţionare. Debascularea pompei cu cilindree variabilă scade debitul şi reduce sarcina motorului. Turaţia optimă pentru menţinerea constantă a presiunii este între 300 şi 400 de rotaţii pe minut, în funcţie de valoarea presiunii. Pentru echipamentele care funcţionează ciclic, poate fi utilizat un proces electronic de readucere a sistemului la turaţia necesară la momentul potrivit, înainte de creşterea debitului.

Pentru echipamentele fără funcţionare ciclică, se închide un contact pentru a spori turaţia la valoarea minimă necesară cu scurt timp înainte de a fi necesară o creştere a debitului, de exemplu în cazul unui schimb de şarjă. În acest mod, întreaga dinamică a pompei de control este disponibilă în funcţie de necesitate şi la momentul dorit. Sistemul de control este disponibil pentru gamele de pompe A10 şi A4, fiind astfel adecvat pentru utilizarea într-o gamă largă de aplicaţii şi putând fi, de asemenea, folosit pentru modernizarea unei instalaţii existente. 

Sursa: Bosch Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu