Blog de promovări online

marți, aprilie 22, 2014

Litoraluri cu nisip in Croatia

Vodice
Croația, vară, căldură, litoral: V-ați planificat deja vacanța din acest an? Poate vă putem ajuta în pregătiri, propunându-vă câteva locuri superbe, ștranduri numai bune pentru familii și oferindu-vă posibilitatea de a căuta locuri de cazare în apropierea acestora. Alegeți-vă acum cazarea din gama largă de apartamente private, hoteluri și stațiuni. Nu vă rămâne altceva de făcut decât bagajele.

Oferta completă a locurilor de cazare din Croația: http://croatia-ro.com/croatia-ro-2014

Cei care se duc în vacanță cu copii mici caută cel mai frecvent porțiunile de țărm cu nisip și apă puțin adâncă, în special dacă bebelușul este încă foarte mic. Nimic nu este mai plăcut pe lume decât să stai toată ziua în apa călduță, puțin adâncă, să-i stropești pe părinți și să construiești castele de nisip. Din păcate, Adriatica croată, cu țărmurile dantelate și munții situați în imediata apropiere a mării, nu ne oferă prea multe ștranduri cu nisip, acestea găsindu-se mai ales pe țărmurile insulelor. Am căutat pentru dumneavoastră cele mai bune ștranduri destinate familiilor.


TOP ștranduri cu nisip în Croația:
1.: Medulin așteaptă turiștii cu ștranduri bine amenajate, restaurante, cafenele și un bazar interesant. Stațiunea din Istria este o destinație apropiată pentru cei care călătoresc cu copii neastâmpărați. Are mai multe ștranduri cu nisip, cel mai popular fiind Bijeca, apa fiind puțin adâncă pe o porțiune lungă. Copiii se pot distra pe tobogane, iar tinerii cu volei pe plajă.

2.: Umag este un orășel cunoscut în rândul amatorilor de tenis; cel mai popular ștrand de aici se află în zona hotelului Stella Maris, unde cei mici se pot distra într-un parc de distracții acvatic și cu un trenuleț, iar tinerii și adulții pot alege din numeroase posibilități de sport. Cei care doresc un loc mai puțin aglomerat, se pot odihni câțiva kilometri mai încolo, pe ștrandul nisipos de la Zambratija.

3.: Malinska este un orășel de pe insula Krk. Din fericire, pe insulă se poate ajunge și pe un pod rutier, nu este necesară utilizarea feribotului, astfel poate fi socotită o destinație apropiată. Ștrandul cu nisip nu este prea lung, însă adâncimea apei crește lent, fiind potrivită și pentru copiii mai mici. Celelalte ștranduri cu nisip de pe insulă se găsesc la Cizici, Tribulje și Zupanje. Cizici este cunoscut și pentru nămolurile terapeutice, oamenii mâzgăliți cu noroi oferind o priveliște interesantă.

4.: Crikvenica - se află în golful Kvarner, este o destinație apropiată. Aici căldura nu este excesivă nici în mijlocul verii. Ștrandul cu nisip destinat copiilor este cu taxă, însă nu e prea scump. Merită să alegeți acest ștrand, întrucât este dotat cu dușuri, există posibilități de divertisment pentru toate vârstele, copiii au la dispoziție un teren de joacă, iar apusurile sunt minunate.


5.: Pe insula Losinj se găsește Mali Losinj. Nu are multe ștranduri cu nisip, dintre acestea cele mai frumoase sunt Cikat, golful Suncane și golfurile Liski, Artatore, respectiv Meli. Cu taxiul acvatic puteți vizita de asemenea insulele Susak și Ilovik. 

6.: În rândul familiilor cu copii, Lopar este cea mai populară stațiune de pe insula Rab. Cel mai cunoscut ștrand de aici este Rajska, lung de 1,5 kilometri. Adâncimea apei este atât de mică încât putem să facem o plimbare până la insula aflată vizavi. Ștrandul este bine dotat, pot fi închiriate umbrele și șezlonguri, iar cei cărora li se face sete sau foame, sunt așteptați la bar sau în restaurant. Copiilor li se oferă multe posibilități de distracție. Alte locuri de pe insulă, unde găsim țărm cu nisip și nu sunt aglomerate: Banjol, Barbat, Kampor, Mundanije și Supetarska Draga.

7.: Omis este unit deja că micul sat Duce. Nisipul fin este adus de râul Cetinje, făcând ștrandurile din Omis deosebit de populare. Adâncimea apei crește încet, iar valurile mari sunt preferate de surferi.

8.: Nin - este cel mai potrivit pentru familiile cu copii mici, întrucât este vorba de un sistem de lagune lung de mai mulți kilometri, cu apă puțin adâncă și caldă. Cea mai cunoscută porțiune este Kraljicina. Este un țărm natural cu nisip, nu s-a format în urma depunerilor. Ștrandul este dotat cu dușuri, pot fi închiriate șezlonguri și există posibilități de sport.

9.: Biograd - în oraș și în jurul acestuia se află câteva ștranduri cu nisip bine amenajate, cum ar fi ștrandul Soline. Puțin mai departe se află golful Pakostane, cu nisip fin.

10.: Ștrandul stațiunii Zaton Holiday Resort se află în apropiere de Zadar, are o lungime de aproximativ 1,5 kilometri, țărmul cu nisip și pietre fiind potrivit și pentru copiii mici.

11.: Vestitul Zlatni Rat, cornul de aur, care își schimbă forma în funcție de curenții marini, se află pe insula Brac, lângă Localitatea Bol. Nu este cu nisip, este acoperit cu pietriș alb, fin, însă aici se poate simți bine oricine, copiii și adulții putându-se bucura de ștrandul bine amenajat, de posibilitățile de sport, de apa caldă și de lumina nederanjată a soarelui.

Sursa: www.croatia-ro.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu