Blog de promovări online

luni, octombrie 13, 2014

Rulouri manuale sau rulouri automate?

Somfy rulouri
O vorba din popor spune foarte clar ca "nicaieri nu este mai bine ca acasa". Iar aceasta zicala are o foarte mare acoperire si in realitate si acest lucru se intampla pentru ca indiferent de conditiile pe care le gasim in diverse deplasari pe care le efectuam in tara si in strainatate, cu mai mult sau mai putin lux, tot acasa este locul in care ne simtim cel mai bine.

Un motiv in plus sa avem grija sa ne decoram locuinta proprie cat mai simplu si cat mai eficient, astfel incat sa gasim mereu acasa acel spatiu sigur, util, confortabil si relaxant, de care sa ne bucuram in fiecare zi la maximum cu intreaga familie, dar si cu persoanele dragi pe care le avem in jurul nostru, in orele pe care le petrecem binenteles in propria casa. 

Iar cand vorbim de siguranta, utilitate, confort si relaxare in casa, vorbim fara doar si poate si de rulourile exterioare la ferestrele care o izoleaza si o protejeaza de mediul inconjurator. Pentru ca geamurile, pe langa usi si pereti, reprezinta elementele de contact dintre o casa si mediul inconjurator, precum anvelopele reprezinta singurul element de contact al masinilor cu solul.

Este bine de stiut ca dupa gradul de automatizare, rulourile se impart in doua mari categorii:
  • rulouri manuale;
  • rulouri automate.
Rulourile manuale au marele avantaj ca sunt mai ieftine, mai ales in conditiile in care puterea de cumparare a oamenilor de rand din Romania este una destul de scazuta. Mai mult decat atat, dat fiind faptul ca majoritatea gospodariilor sunt prevazute cu tamplarie de lemn la ferestre, rulourile manuale par a fi cea mai buna solutie, cel putin pana in momentul in care situatia din Romania se va mai redresa, daca se va redresa vreodata. Dezavantajul cel mai mare al rulourilor manuale este ca se uzeaza mult mai repede decat cele automate, mai ales datorita vitezei inconstante cu care acestea se utilizeaza primele dintre acestea. 

Rulourile automate au la randul lor marele avantaj ca pot fi folosite o perioada mai lunga de timp, deoarece procesele de inchidere/deschidere nu numai ca se realizeaza automat prin intermediul unei telecomenzi si al unui panou de control, dar se realizeaza si perfect, in comparatie cu rulourile manuale, care se inchid si se deschid cu viteze diferite, inconstante, care conduc la o uzura mult mai rapida, mai ales daca se folosesc de multe ori in fiecare zi. De asemenea, datorita automatizarii rulourilor, acestea prezinta o mai mare siguranta (atunci cand le inchizi stii sigur ca s-au inchis), dar si un grad de conform mai ridicat (folosirea unor senzori odata cu aceasta automatizare putand garanta o temperatura optima in casa in functie de anotimp, dar si gradul de lumina naturala dorit in locuinta).

Rulourile automate nu au numai avantaje, ca orice lucru din aceasta viata, ci au si un dezavantaj, reprezentat de pret, care este unul mai ridicat, dar daca se analizeaza bine situatia din punctul de vedere al raportului pret/calitate (durata de viata), atunci se va da castig de cauza cu siguranta rulourilor automate.

Mai mult decat atat, trebuie avut in vedere si faptul ca atat telecomanda cat si panoul de control al rulourilor automate folosesc baterii ce pot tine pana la 5 ani (cel putin in cazul echipamentelor Somfy) si care te mai si avertizeaza atunci cand acestea se apropie de descarcare, iarasi un avantaj demn de luat in seama.

In concluzie, rulourile automate sunt mult mai recomandate decat cele manuale, chiar daca nici acestea din urma nu sunt de neluat in seama!

Sursa: Blogul Somfy Romania"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu