Blog de promovări online

luni, octombrie 20, 2014

Usi de garaj manuale sau automate?

Somfy usi de garaj
La sfarsitul anului 2013, parcul auto national inregistra nu mai putin de 5.98 milioane de autovehicule, din care 4.69 milioane erau autoturisme, 615 de mii erau utilitare si 300 de mii erau remorci si semiremorci. Din cele 4.69 milioane de autoturisme, 124.000 aveau sub 2 ani vechime, 338.000 aveau intre 2 si 5 ani vechime iar 2.6 milioane de autoturisme aveau intre 5 si 15 ani vechime. Sursa: Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Deci, asa cum era si de asteptat, la sfarsitului anului 2013 aveam un parc auto national foarte batran, expresia "Romania este cimitirul de masini al Europei" fiind una mai mult decat adevarata, dar care binenteles ca nu ii ingrijoreaza pe ai nostri dragi conducatori, la fel cum nu ii sensibilizeaza nicio alta problema de interes national. Dar aici este o alta discutie, care nu intra in aria de acoperire a acestui blog, care se doreste a fi doar un instrument de promovare online.

Indiferent ca sunt mai noi sau mai vechi, pentru ca aceste autoturisme sa fie pastrate in cat mai bune conditii se recomanda tinerea acestora in garaje bine construite, bine izolate la exterior si mai ales bine inchise. Iar pentre ca aceste garaje sa fie bine inchise se recomanda folosirea unor usi de garaj de calitate, despre care vom vorbi mai in detaliu in cele ce urmeaza.

Usile de garaj reprezinta elementele de siguranta ale garajelor, garaje in care se pot depozita in foarte bune conditii, pe langa autovehicule si multe alte lucruri utile precum truse de scule auto si nu numai, rafturi cu rezerve de alimente si diverse produse chimice, jucarii pentru copii, incaltaminte si multe altele.

Usile de garaj se pot imparti in doua mari categorii:
  • usi de garaj manuale;
  • usi de garaj automate.
Usile de garaj manuale au avantajul ca sunt mai ieftine, dar si dezavantajele ca se uzeaza mult mai repede datorita vitezelor inconstante cu care se deschid/inchid si ca prezinta riscuri mai mari de accidente datorita controlului slab asupra obstacolelor care pot interveni in plina functionare .

Usile de garaj automate au avantajele ca au o durata de viata mai mare datorita vitezelor constante cu care lucreaza si ca sunt mai sigure in exploatare datorita prezentei senzorilor de siguranta cu care sunt dotate, dar si dezavantajul ca sunt mai scumpe.

Unul din marile secrete al acestor usi de garaj este faptul ca daca sunt bine izolate pot asigura racoare in interior pe timpul verii si caldura in timpul iernii, lucruri foarte importante atat pentru masina cat si pentru obiectele depozitate in garaj. 

Mai mult decat atat, daca aceste usi sunt echipate si cu senzori de siguranta, nu mai stam cu grija atunci cand intram sau iesim cu masina din garaj, pentru ca la orice aparatie inoportuna a unui animal de casa sau a unui copil in timpul proceselor de inchidere/deschidere a usii garajului, aceasta se va opri instant.

Ce sa mai vorbim despre senzorii cu celule fotoelectrice, care odata montate pe fiecare cadru al usii de garaj vor monitoriza fiecare miscare ce intervine in aceleasi procese de inchidere/deschidere, iar odata usa inchisa, aceasta se va bloca imediat, asigurand astfel o protectie in plus pentru bunurile aflate in interiorul garajului.

In concluzie, usile de garaj automate sunt mult mai indicate decat cele manuale, pretul in plus platit pentru primele dintre acestea amortizandu-se in timp! 

Sursa: Blogul Somfy Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu