Blog de promovări online

miercuri, ianuarie 21, 2015

O saptamana pana la concertul The Raveonettes de la Bucuresti!

The Raveonettes
Doar o saptamana ne mai desparte de concertul pe care cunoscuta formatie daneza The Raveonettes il va sustine la Bucuresti , marti, 27 ianuarie, de la ora 21, la Control Club. Trupa se afla in turneul de promovare a celui mai recent album, Pe'ahi.

Un numar limitat de bilete in avans, la pretul de 50 de lei, se mai gasesc doar la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4). In seara evenimentului, biletele vor fi 65 de lei, la intrare. Accesul in sala se va face incepand cu ora 20, iar DJ Leo se va ocupa de warm-up & after-party. Pe durata concertului, fumatul in sala va fi interzis.

The Raveonettes, adica Sune Rose Wagner (chitara, voce) si Sharin Foo (chitara bas, voce) s-au intalnit la Copenhaga, la inceputul anilor 2000. Muzica lor se remarca prin armonii vocale inspirate de The Everly Brothers, combinate cu riff-uri puternice de chitara si elemente noise. Piesele au simplitatea structurala a rock-ului anilor '50 si '60, cu aportul puternic al instrumentelor electrice, al ritmurilor alerte si al versurilor cu tematica obscura, influentate de The Velvet Underground.

De la infiintare, The Raveonettes au lansat nu mai putin de sapte albume de studio, au participat la numeroase festivaluri internationale si au primit aprecierile criticilor. EP-ul de debut, Whip It On (Sony Records, 2002), a fost desemnat albumul rock al anului la Premiile Muzicale Daneze (echivalentul Grammy), iar Rolling Stone si Q Magazine au scris despre The Raveonettes ca pionieri ai noului val din muzica contemporana.

Lansat in vara acestui an, noul album The Raveonettes, Pe'ahi, poarta numele unui surfing spot din Maui, insa influentele surf rock nu sunt singurele care fac acest disc diferit de release-urile anterioare ale trupei. Pe'ahi este, intr-un fel, un tribut adus tatalui lui Sune, decedat anul trecut din cauza alcoolismului. Este portretul unei relatii dificile, exprimat cu o candoare si intensitate ce propulseaza sound-ul retro garage al trupei intr-o noua stratosfera muzicala.

Masterclass in tempestus art-pop – Album of the Week 4/5 – Time Out
An atmospheric sound, refined without losing its feisty, sometimes bitter vitality – MOJO
Still drawn to the dark side and the beauty lurking beneath it – The Boston Globe
http://www.theraveonettes.com
http://www.facebook.com/theraveonettes
The Raveonettes – Endless Sleeper (video): http://www.youtube.com/watch?v=TXMt5ajaEd8

Concertul The Raveonettes la Bucuresti este organizat de Control Club si OneDay Live.

Facebook event: http://www.facebook.com/events/517834674985592

Luni, 26 ianuarie, danezii The Raveonettes vor concerta si la Casa de Cultura a Sindicatelor din Cluj-Napoca, alaturi de formatiile Lights Out si The Finally. Pentru mai multe detalii, urmariti pagina de Facebook a evenimentului: http://www.facebook.com/events/1501975946717989

Sursa: Oana Popa, OneDay.ro  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu