Blog de promovări online

marți, martie 17, 2015

Centrul Bosch Research & Development din Cluj-Napoca a organizat Bosch R&D Open Day pentru studenții si tinerii profesioniști din Cluj

Centrul Bosch Research
La finalul lunii februarie, Centrul de Cercetare și Dezvoltare al companiei Robert Bosch din Cluj a fost gazda unui eveniment de carieră, dedicat viitorilor absolvenţi ai facultăţilor tehnice din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi Universității Babeș-Bolyai, precum și tinerilor profesioniști. Cei care doresc să-şi dezvolte o carieră în industria software au avut ocazia să participe la evenimentul desfăşurat în noul sediu al centrului Bosch R&D din Cluj.

Bosch a dorit să cunoască mai multe despre aşteptările şi interesele tinerilor profesionişti, precum şi să ofere acestora posibilitatea de a sta de vorbă cu câţiva dintre liderii R&D locali şi internaţionali. Astfel, compania a organizat un forum de discuţii pe principalele teme dezvoltate de centrul Bosch R&D din Cluj-Napoca. În spaţiul de lucru al centrului, cei aproape 80 de participanţi au avut posibilitatea să experimenteze o serie de aplicaţii pe care centrul le dezvoltă în prezent şi să discute direct cu seniorii din cadrul departamentului despre provocările cu care se confruntă în cadrul proiectelor în desfășurare.

Acest eveniment este primul dintr-o serie de evenimente de carieră pe care Grupul Bosch din România le are programate pentru acest an şi vine în sprijinul obiectivului de creştere a proiectelor Centrului Bosch Research & Development din plan local.

Bosch a intensificat activitățile locale de cercetare și dezvoltare din Cluj și a deschis un nou birou în centrul orașului Cluj-Napoca la începutul anului 2015. În noul sediu R&D, Bosch se concentrează în principal pe dezvoltarea de software pentru domeniul automotive.

“În Cluj avem ocazia să dezvoltăm software pentru produse aparţinând unora dintre cele mai importante domenii tehnologice din prezent - următoarea generaţie de sisteme de asistenţă a conducătorilor auto bazate pe camera video stereo, având că scop final conducerea automată, sisteme de direcţie asistate electric, invertoare fotovoltaice pentru soluţii de energie verde şi aplicaţii de cloud computing pentru fabrici inteligente”, explică Roman Sellin, directorul centrului de cercetare şi dezvoltare din Cluj.“

Bosch este prezent în județul Cluj din noiembrie 2013, când a fost deschis primul său centru de cercetare și dezvoltare. Acest centru este axat pe dezvoltarea de electronică și software pentru produsele fabricate în locație. În plus, oferă servicii tehnice și altor locații Bosch, precum și clienților locali. 

Sursa: Bosch Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu