Blog de promovări online

vineri, iunie 19, 2015

Stiluri in fotografia de nunta

Nunta
Cât de multe știți despre stilurile în fotografia de nuntă? Acest articol este menit să vă facă cunoscute opțiunile pe care le aveți pentru ședința foto de la nunta dumneavoastră. Nu trebuie să vă lăsați exclusiv pe mâna fotografului în alegerea stilului, puteți colabora, puteți alege și decide cum vreți să vă fie fotografiată nunta împreună, vino cu idei, spuneti ce iti place si ce nu iti place. Desigur, fotograful este omul cheie. Un fotograf nunta profesionist se poate adapta mai multor stiluri. Dar voi știți despre stilurile de fotografie care pot fi abordate la o nuntă?

Cel mai abordat stil este stilul tradițional în care fotograful regizează, știe dinainte ce fundal să folosească, cum și pe cine să fotografieze. Dă directive celor fotografiați și aranjează întreaga scenă. Bineînțeles, el va primi indicații înainte și i se vor comunica dorințele mirilor chiar de către aceștia.

Nunta în stil jurnalistic este un concept nou dar foarte popular în țările vestice și SUA. Nu și în România. Stilul fotojurnalistic se referă la a spune o poveste prin imagini.


În fotografia de nuntă, fotojurnalismul a devenit destul de cunoscut și abordat ca fiind în strânsă legătură cu fotografia de documentar. Evenimentele sunt captate de fotograf așa cum se întâmplă, fără regizare sau control asupra lor. Fotograful captează momentele în forma lor cea mai reală, aspect corelat cu fotografia de ziar, de unde și numele de “fotojurnalism” sau nuntă în stil „jurnalistic”.

Fotojurnalismul în stare pură este caracterizat de naturalețea cu care se desfășoară o astfel de ședință, este un stil provocator și care merită luat în considerare. Fotografiile vor arata mai natural, cu momente mult mai reale, neregizate.

Spre deosebire de modul tradițional care este folosit de cele mai multe ori, stilul fotojurnalistic este o provocare care merită încercată. Acestea sunt principalele stiluri folosite în fotografia de nuntă, însă mai sunt și alte stiluri, spre exemplu stilul ilustrativ, folosit la ședința foto de la logodnă.

Stilul ilustrativ este o combinație de tradițional cu fotojurnalism și se axează pe compoziție, fundal și lumină. Fotograful îi poziționează pe cei implicați într-un decor interesant și îi încurajează să fie cât mai relaxați, naturali și să interacționeze. Prin acest stil se pot face poze care să fie oarecum regizate dar să capteze în același timp naturalețea și stările din momentele respective.

Dacă vreți ca totul să fie cât mai natural, atunci fotograful poate aborda un stil prin care se folosește exclusiv de lumina naturală. Trebuie să fie un fotograf profesionist care să știe exact cum să se folosească de lumina naturală și de umbre.

Indiferent de stilul pe care îl veți alege, important este ca fotograful să știe toate detaliile stilului respectiv și să îl poată adapta dorințelor dumneavoastră.

În România, stilul fotojurnalistic nu este foarte cunoscut și nu mulți îl practică. Unul din fotografii care practică acest stil este Bogdan Mitrică. Dacă doriți să ieșiți din tipare, și să încercați ceva nou la nunta dumneavoastra, îl puteți contacta pe Bogdan pe Mitrica.com.

Bogdan Mitrică este fotograf profesionist de nuntă și are o viziune largă asupra muncii sale aducând mereu elemente noi. De data aceasta este vorba de fotojurnalism de nuntă.

Sursa: Bogdan Mitrica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu