Blog de promovări online

vineri, martie 24, 2017

Balconul apartamentului, element de tranzit si oaza in orice moment al zilei

Balconul apartamentului
Noile concepte pentru balconul de apartament în viziunea arhitecților și designerilor contemporani transced funcționalul pentru a conferi eleganță și o strânsă legătură cu natura și cu aerul liber având același efect profund relaxant pe care oamenii îl resimt când stau într-o grădină frumoasă fie vara, fie iarna.  

Arhitecții au observat că locuitorii marilor orașe se reapropie de natură și trasează singuri tendințele bio prin amplasarea de ghivece nu doar cu flori, dar și cu legume, în propriile case. Specialiștii au generat, astfel, concepte de balcoane care îmbină perfect viața urbană cu elementele vegetale pentru un trai și bun, și frumos.

Oamenii vor să folosească balconul drept element ambiental, dar și ca sursă de plante aromatice, proaspete, sau pentru practicarea unui hobby. Balcoanele-grădină au fantastica putere de a funcționa precum un filtru de aer în punctele aglomerate ale orașului sau ca un element de strânsă lagătură cu zonele verzi. Oamenii își doresc să aducă verdele bio în balcon și, de acolo, să îl preia în toate spațiile unui apartament. Verdele plantelor, albastrul cerului pot intra în toate spațiile din interior, în băi, în bucătării, oriunde își doresc să întâlnească imaginea naturii.”, a declarat arhitect Ionela Truică, General Manager Luum. 

Premium Imobiliare vă dezvăluie 9 trucuri fantastice prin care un simplu balcon de apartament, indiferent de dimensiuni, se poate transforma intr-o grădină idilică.
  • Alege plantele cățărătoare drept avantaj estetic pentru a îmbrăca balconul într-un verde pur tot anul și pentru a beneficia de puterea lor de a relaxa privirea și de a filtra aerul!
  • Aplică licheni naturali pe unul dintre pereții balconului pentru o cromatică generoasă! Lichenii sunt ființe vii care rezonează la ambient și care pot indica nivelul de umiditate.
  • Creează un perete vertical din flori! Magazinele de bricolaj au o ofertă bogată de suporți artificiali rustici, din lemn.  
  • Optează pentru cimbrisor la ghiveci sau pentru o altă plantă aromatică pe gustul tău pentru delicatețe vizuală și pentru rolul lor medicinal!    
  • Amplasează pe balcon cel puțin un ghiveci care arată precum un copăcel! Leandrul poate fi o opțiune pentru bogăția florală, pentru parfum, pentru ușurința în întreținere.
  • Decorează balconul cu scaune și măsuțe fie din lemn, fie cu design vintage sau din fier forjat pentru întregirea peisajului ca de natură!
  • Agață undeva de tavan sau de balustradă o colivie cu o pasăre ornamentală!  
  • Amplasează și o casuță pentru păsări și ai grijă zilnic de săculețul cu semnințe și de recipientul pentru apă!

Specialiștii Premium cred ca avantajul acestui tip de balcon este că îți conferă cadrul perfect pentru orice moment al zilei fie că este vorba despre micul dejun, despre cafeaua de dimineață, prânzul din familie, paharul de vin de seară sau despre hobby-ul de weekend. 

Acest material a fost realizat de Premium Imobiliare pentru toți cei care își doresc o viață sănătoasă, trăită în deplină armonie cu natura.  

Sursa: Centrul European al Consumatorilor din Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu