Blog de promovări online

joi, februarie 09, 2012

Laptopul tau se incinge?

Laptopul tau se incinge
Foto: www.nisexpert.blogspot.com
Daca ai astfel de probleme:
laptopul se restarteaza, devine foarte fierbinte, se inchide brusc, merge greoi, coolerul face zgomot si porneste mai des decat de obicei, atunci cu siguranta laptopul tau trebuie curatat.

Curatarea laptopului este un aspect foarte important si trebuie facut cel putin odata pe an.

Curatarea laptopului este solutia cand laptopul incepe sa beepuie, imaginea de pe ecran ingheata, se restarteaza singur sau se inchide la o scurta perioada dupa ce a fost pornit.

Cauzele ce duc la supraincalzirea laptopului sunt praful, scamele si mediul in care este folosit.

Prin curatarea laptopului se intelege dezasamblarea laptopului, curatarea prafului si a scamelor adunate in sistemul de racire dar si in cooler si dupa ce totul a fost bine curatat si uns laptopul este reasmblat.  

Curatarea unui laptop dureaza intre 30 si 90 minute, functie de model.

Prin curatarea periodica a laptopului poti evita printre alte probleme precum disconfortul termic (laptopul se incinge), bateria nu se va mai consuma atat de repede si veti evita vizita la service pentru reparatii mult mai costisitoare (reflow, reballing, inlocuiri de cipuri video, memorii, etc).

Supraincalzirea unui laptop este principal cauza a defectelor aparute. Caldura cauzeaza dilatarea si contractarea atat a placii de baza cat si a componentelor electronice. Acest lucru duce in final la dezlipirea cipurilor si a altor componente, ducand la defectarea grava a aparatului.

O alta problema a supraincalzirii laptopurilor este pasta termoconductoare dintre radiator si processor. Aceasta pasta are rolul de a uniformiza racirea procesorului pe toata suprafata acestuia, ea fiind cea care face lipirea dintre processor si radiator.

Toate acestea pot fi remediate de catre noi la un pret foarte mic!

Ne puteti contacta prin 

e-mail: expertnis@gmail.com
tel: 0761916501
id messenger: expertnis

Sursa: www.nisexpert.blogspot.com

Un comentariu:

  1. laptopul meu este un veterann; il am de ani de zile, si o singura data l-am dus la curatat. nu ma pot plange, merge foarte bine :)

    RăspundețiȘtergere