Blog de promovări online

joi, iulie 26, 2012

"Casa din baloti de paie", un proiect deosebit!

Casa din baloti de paie
Mi-am propus sa promovez pe acest blog cat mai multe lucruri frumoase din Romania. Ei bine, unul dintre acestea este cu siguranta “Casa din baloti de paie”, pe care Asociatia Eco Habitat o construieste in perioada 23 iunie-12 august. Aceasta casa este un proiect social pentru o familie fara posibilitati materiale din satul Carligul Mare. In acelasi timp aceasta casa aduce o inovatie in Romania: un mod ieftin si accesibil de a construi case folosind materiale locale si naturale.

“Casa din baloti de paie” este un proiect social realizat de Asociatia Eco Habitat intr-un sat situat la 100 km de Bucuresti, un sat unde, ca in majoritatea satelor din Romania, nivelul saraciei este unul destul de ridicat. Obiectivul acestei asociatii este sa construiasca o casa pentru o familie care in anul 2012, va vine sau nu sa credeti,  locuieste intr-o camera de doar 4 m². Aceasta prima casa nu numai ca este foarte bine venita pentru aceasta familie cu posibilitati materiale reduse, dar poate fi si un exemplu pe termen mediu si lung, care sa demonstreze lumii cum comunitatea poate lucra impreuna pentru a construi case sanatoase si economice.

De precizat faptul ca, pana acum, casa a fost construita pe jumatate. Aceasta trebuie terminata pana in luna august, altfel organizatia care a donat terenul va demola casa din baloti de paie si va construi o casa conventionala folosind beton, ciment, polistiren, etc. De aceea, Asociatia Eco Habitat este in cautare de voluntari care sa ajute la terminarea casei, adica sa construiasca restul de pereti din baloti de paie, sa monteze ferestrele si usile, sa tencuiasca cu lut, sa monteze acoperisul, sa monteze instalatiile de apa, canalizare si electricitate. Cei interesati pot contacta asociatia la adresa de e-mail office@eco-habitat.ro.

De asemenea, asociatia se bazeaza si pe donatii pentru a finaliza aceasta constructie. De aceea, daca acest proiect v-a impresionat si aveti posibilitatea sa il sprijiniti, o puteti face accesand link-ul http://eco-habitat.ro/donatii/

Exista chiar si o campanie pentru bloggerii dintre d-voastra care doresc sa promoveze acest proiect deosebit. Tot ce trebuie sa faceti este sa urmati mecanismul acesteia, accesand link-ul http://www.blogawards.ro/campanie-pentru-bloggeri-scrie-despre-casa-din-baloti-de-paie-construita-de-asociatia-eco-habitat-si-castiga.html

Un comentariu: