Blog de promovări online

miercuri, august 29, 2012

Arta de a gradinari cu pasiune

Ghivece flori
Foto: www.produsemenaj.ro
Pornim în relatarea noastră de la termenul menaj şi, bineînţeles, ne îndreptăm spre implicaţiile sale concretizate în derivate de genul verbului (a) menaja. În conformitate cu www.dexonline.ro, explicaţia lexemului menaj este chiar una simplă şi anume:

1. „Conducere a treburilor casnice; activitatea gospodinei; gospodărie”.        
Școală de menaj = școală special pentru fete, în care se predau noțiuni de gospodărie”. „Obiect de menaj = obiect de uz casnic”. 2. „Căsnicie”. „Familie”. [Pl. și: menaje] – Din fr. menage.

Iar de la aceste explicaţii, readaptând puţin definiţia termenului a menaja, ne punem întrebarea următoare: cum ne putem menaja în activitatea zilnică pe care o defăşurăm în cadrul gospodăriei?

Şi răspunsul devine unul automat şi standardizat: desigur, utilizând produse menaj ce au o calitate superioară şi îndeplinindu-ţi cu drag activitatea pe care o deşfăşori.    

Bineînţeles, că produsele de menaj sunt diversificate şi utile în cadrul organizării interioare şi spre buna funcţionare a unei gospodării. Putem consemna aici o paletă nuanţată de: produse pentru baie, produse din ceramică, produse grădinărit, produse curăţenie, parfumuri şi odorizante, produse inox, oale, cratiţe şi ibrice, saci menajeri, butoaie-canistre, baterii alcaline, mese de călcat, coşuri de gunoi, hrănitoare şi adăpătoare păsări etc.      

Pot evidenţia faptul că atenţia mea se va focaliza atât asupra produselor de grădinărit, cât şi asupra ghivecelor cu flori, deoarece cultivarea, aranjarea şi întreţinerea florilor este unul dintre hobby-urile mele. Site-ul menţionat abordează o gamă variată de jardiniere de flori cu tăviţă cuplată, suporturi moderne pentru jardiniere, dar şi pentru ghivece flori. Din colecţia unui bun grădinar fac parte şi diverse dispozitive pentru udatul florilor: stropitori performante, găleţi folosite în scopul udării plantelor. Personal, recomand stropitorile, deoarece poţi uda planta pe întreaga sa suprafaţă, folosind o cantitate echilibrată de apă, comparativ cu singura utilitate a găleţii: uzi doar parţial şi pierzi o cantitate mare de apă, aspect ce duce la dezechilibrul structural al pământului florii respective.        

Din experienţă afirm că pământul pentru flori trebuie ales cu mare grijă, ţinând cont de tipul florii pe care doreşti să o cultivi. Sunt flori ce necesită un pământ special cum ar fi de exemplu orhideele. Acest fel de pământ îl poţi comanda online sau îl poţi găsi în magazinele specializate sau în florării.

Alte flori nu sunt atât de pretenţioase şi de aceea şi pământul utilizat poate fi unul universal. Problema este că atunci când doreşti să cultivi o plantă sau să o replantezi în grădină sau în ghiveci, trebuie să te informezi atent şi corect asupra structurii acesteia. Cu referinţă la ghivecele de flori şi acestea trebuie selectate tot în funcţie de planta cultivată: agăţătoare sau terestră. Ghivecele alese pot fi mai mari sau mai mici; acest aspect depinde foarte mult de genul plantei şi pot fi montate pe un suport specific pentru a valorifica pozitiv spaţiul locuintei tale.   

Evident grădinăritul este foarte frumos, relaxant, implică cunoştinţe temeinice despre plantele cultivate şi îţi sporeşte bucuria de a crea şi de a menţine viaţa la tine acasă! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu