Blog de promovări online

joi, octombrie 25, 2012

Ce trebuie stiut atunci cand se face reabilitarea termica a imobilului d-voastra!

Reabilitare termica
Atunci cand spatiul dvs. locativ este parte componenta a unui imobil ce face din programul de reabilitare termica, aveti nevoie de servicii conexe lucrarilor de constructii ce se desfasoara in imobilul dumneavoastra. Aceste servicii presupun demontarea si remontarea ulterioara a tot ceea ce aveti dvs. montat in exteriorul cladirii. Efectuarea acestor operatii cu personal calificat care sa acorde garantie pentru lucru efectuat este obligatorie. Nr. de aparate la care se intervine in urma reabilitarii este destul de mare. Operatiunea de demontare a unui aparat de aer conditionat este relativ simpla. Aceasta operatie presupune inchiderea agentului frigorific in unitatea exterioara si decuplarea tevilor si a cablului electric pe care vin comenzile unitatii exterioare.
Inchiderea agentului frigorific se face astfel:
-se porneste aparatul de aer conditionat in modul de functionare racire;
-se desfac capacele de la robineti cu ajutorul unei chei reglabile;
-se conecteaza un manometru pentru masurarea presiunii de lucru;
-se inchide cu ajutorul unui inbus (de 4 sau 5) robinetul de pe teava mai mica in diametru;
-se verifica manometrul, in momentul in care presiunea este sub 0, se procedeaza la inchiderea celui de al doilea robinet (de pe teava mare). Deconectam aparatul de la sursa de energie 220V;
-se desfac holenderele (tevile). Se desface cablul electric notand culorile in rigleta de conexiuni sau taind firele astfel incat sa ramana conectat in rigleta capete de fire cu izolatie. Se infasoara tevile in punga de plastic pentru a nu fi murdarite de adeziv pentru polistiren sau vopsea. La unitatea exterioara se vor izola robinetii infasurandu-i in plastic pentru a preveni patrunderea unor corpuri straine (praf, apa, nisip). Particulele de nisip pot distruge aparatul dvs, blocand circulatia agentului frigorific in instalatie.
-se inlocuiesc suportii exteriori, este de preferat acest lucru din punct de vedere estetic. Se poate opta si pentru prelungirea suportilor cu cornier sau platband lat.

OBS.: la remontare se va folosi OBLIGATORIU pompa de vid. Agentul frigorific in amestec cu aerul si vapori de apa din instalatie pot forma acizi care corodeaza pe interior aparatul de aer conditionat, si pot aparea fisuri in instalatie, apar astfel pierderi de agent frigorific si automat costuri suplimentare pentru mentinerea in functionare a aparatului dvs. de aer conditionat. Dupa vidare se elibereaza agentul frigorific in instalatie si se face proba de functionare a aparatului de aer conditionat.

Sursa: www.reparaerconditionat.eu/utile-reabilitare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu