Blog de promovări online

marți, noiembrie 06, 2012

Ce inseamna hidroizolatia si de ce avem nevoie de ea?

ConduraruGrup.ro
Ni se intampla deseori in ultimul timp sa surprindem in diverse conversatii dintre vecinii de pe scara blocului in care locuim, dar si dintre diverse persoane aflate in hypermarket-urile specializate pe vanzarea materialelor de constructii, in special clienti care pun din ce in ce mai multe intrebari consilierilor de vanzari, termenul hidroizolatie.

Dar ce inseamna hidroizolatia si de ce avem nevoie de ea?
Hidroizolatia este o structura etansa, continua si omogena de protectie a constructiilor sau a partilor de constructii, impotriva actiunii apei de orice fel, fie ca vorbim de infiltratiile apei sau a umiditatii naturale a mediului, stiut fiind faptul ca apa este un agent foarte agresiv, cu efecte negative majore asupra elementelor de constructii.

Dintre efectele nedorite care apar datorita acestor fenomene, putem aminti printe altele de coroziunea armaturilor inglobate in beton, de modificarile fizico-mecanice ale materialelor de constructii, de degradarile datorate ciclurilor repetate de inghet-dezghet, de reducerea capacitatii de izolare termica, dar si de arhicunoscutele aparitii de igrasie si mucegai.

Se spune chiar ca 95% din problemele unei locuinte construite au legatura cu izolatia acesteia dar si ca una din cele mai mari provocari ale firmelor de constructii este aceea de a o proteja de efectele daunatoare ale apei. Din aceste motive, pentru o hidroizolatie reusita, o firma de specialitate trebuie sa foloseasca atat materiale de constructii de cea mai buna calitate dar sa ofere si o executie pe masura calitatii materialelor.

Drept urmare, atunci cand avem probleme legate de hidroizolatii, in propria locuinta si nu numai, inainte de a incepe efectiv procesul de reparatie, trebuie sa ne gandim foarte bine care sunt materialele cele mai bune si cele mai recomandate pentru acea lucrare, dar mai ales sa alegem o firma serioasa, cu experienta, care sa stie sa pregateasca foarte bine suprafetele care trebuie izolate precum si sa execute ca la carte toate operatiunile necesare unei hidroizolatii de calitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu