Blog de promovări online

sâmbătă, noiembrie 10, 2012

Tamplaria din lemn stratificat

Holzer Tehnic
Cum afirmam si in alte articole, acum douazeci de ani ne faceam griji cu totii pentru faptul ca suntem slab dezvoltati si nu dispunem de suficienta tehnologie. Ei bine, se pare ca tehnologia a venit brusc peste noi in ultimii ani si nu doar in domeniul produselor electronice si electrocasnice, ci si in alte domenii, precum cel al tamplariei.

Dupa aparitia celebrului de acum geam termopan, una din marile inventii ale ultimilor ani, evolutia in domeniul tamplariei a luat o mare amploare. Daca geamul termopan a ramas cam acelasi, adica ansamblul format din doua foi de sticla lipite perimetal prin intermediul unei baghete de aluminiu si al unor sigilanti de tip membrana cauciucata, nu acelasi lucru se poate vorbi si despre tamplaria care o integreaza.

In domeniul tamplariei s-a plecat practic de la lemnul clasic, care a fost solutia de baza in realizarea de tamplarie timp de sute de ani, s-a trecut apoi la tamplaria din PVC si din aluminiu, pentru ca apoi sa se ajunga din nou la tamplaria din lemn, dar de data aceasta la cea din lemn stratificat.

Tamplaria din lemn stratificat este o notiune relativ noua pe piata din Romania, ce ocupa un procent relativ mic din piata ferestrelor cu geam termopan, dar care ofera numeroase avantaje fata de tamplaria clasica si anume: poate prezenta o mare varietate de culori, nu are noduri, are fibre continue uniforme, permite realizarea oricarui tip de curbura, este rezistenta si puternica, are proprietati ecologice etc.

Lemnul stratificat se obtine prin suprapunerea si lipirea prin presare a mai multor straturi de lemn natural, straturi care sunt obtinute prin debitarea radiala a lemnului (molid, stejar, eukalipt, pin, meranti etc). In ceea ce priveste adezivul folosit pentru lipire, acesta este unul special, rezistent la apa. Se obtine astfel o structura rigida si stabila, in care deformarile si modificarile de volum ale fiecarui strat sunt anihilate de catre celelalte.    

Dupa analiza avantajelor si dezavantajelor tuturor tipurilor de tamplarii, am ajuns la concluzia ca cea mai buna alegere de tamplarie exterioara si interioara este lemnul stratificat, care are o durata de viata mare si se integreaza perfect in orice stil arhitectonic, motiv pentru care am inceput sa caut si firme care comercializeaza noul tip de tamplarie.

Am aflat astfel de Holzer Tehnic, care este o “societate privata cu capital romanesc, infiintata in 1994 si care s-a dezvoltat de la stadiul de mic atelier de tamplarie, devenind o fabrica de tamplarie din lemn stratificat cu peste 20 de angajati”, care comercializeaza ferestre termopan din lemn stratificat, obloane, scari, usi din lemn stratificat si multe alte elemente de tamplarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu